„Geanta, un amor de-o viaţă” – Dominique Loreau

Dominique Loreau - Geanta, un amor de-o viaţă
Dominique Loreau – Geanta, un amor de-o viaţă

Mă întorc adesea la cărţile lui Dominique Loreau, deoarece simt că am foarte multe lucruri de învăţat din ele. Geanta este un subiect foarte interesant, despre care multe femei au multe păreri foarte diferite. Dar nu mi-aş fi imaginat vreodată că cineva ar fi putut scrie o carte despre acest subiect. Până acum câţiva ani, pentru mine geanta era un obiect inutil pe care îl aveam aruncat prin dulap şi nu foloseam aşa ceva, deoarece nu înţelegeam de ce ai vrea şi iei nişte lucruri după tine. Apoi, într-un an, la Gaudeamus, o colegă vine în secretariat strigând că a văzut genţi şi că le vrea pe toate. Evident, m-am gândit că a luat-o razna, că nu e posibil să existe genţi la un târg de carte. Dar m-am înşelat amarnic. Chiar erau genţi la târgul de carte, doar că nu orice fel de genţi, ci Bookletta, geanta cu buzunar special creat pentru carte. Aşa am ajuns să îmi doresc o geantă. Dacă vă întrebaţi cum naiba îmi transportam lucrurile înainte de asta, răspunsul este super simplu: în buzunare. Aveam cheile, banii şi telefonul ascunse prin buzunare şi simţeam că am tot ce îmi trebuie. Dar acum, de când cu Bookletta, pot să am toate acestea (fără să îmi cadă pantalonii de pe mine) şi o carte. De atunci şi până în prezent am înţeles importanţa unei genţi, care îmi uşurează munca şi mi-am cumpărat nenumărate modele, în funcţie de nevoile mele. Şi fiecare femeie are nevoile ei, diferite de celelalte femei. Chestia asta nu am putut să o înţeleg până de curând. Acum încă sunt în căutarea genţii perfecte, aceea pe care să o pot lua şi când am trei lucruri de cărat, dar şi când am o mulţime de obiecte cu mine, iar această carte m-a ajutat să îmi înţeleg mai bine nevoile şi să aleg cu uşurinţă geanta ideală. Astfel că pot spune că, din nou, am învăţat ceva important de la Dominique Loreau.

Această micuţă carte (are 178 de pagini) este, de fapt, un mic ghid. Ea începe prin a ne descrie povestea de dragoste dintre o femeie şi geanta ei, deoarece geanta nu este doar o obiect obişnuit sau o necesitate a noastră, ci ea ne reprezintă, arată cum suntem şi cum vedem viaţa. Dar cel mai greu este să ne găsim acea geantă pe care să o purtăm până la sfârşitul vieţii, aceea care îmbătrâneşte împreună cu noi. Iar unii dintre noi nu o găsesc niciodată. Geanta este simbolul feminităţii, un reper de stabilitate şi chiar grădina noastră secretă. În primul capitol este tratat un subiect foarte delicat şi anume: numărul de genţi de care avem cu adevărat nevoie şi sunt descrise tipurile de genţi existente şi dimensiunile lor. În cel de-al doilea capitol aflăm ce înseamnă o geantă bună, pentru că acesta este un subiect foarte delicat. Fiecare femeie are nevoile ei şi pentru fiecare tip de femeie poate exista un tip de geantă care să i se potrivească perfect. Una dintre calităţile unei genţi bune este calitatea, materialul din care este făcută şi greutatea acesteia. În plus, o geantă perfectă este aceea care stă bine pe lângă corpul fiecăreia. Următorul capitol este despre achiziţia unei genţi, despre faptul că nu trebuie să ne luăm prima geantă care ni se pare drăguţă, pentru ca mai apoi să zacă pe fundul unui raft. Orice cumpărătură trebuie făcută inteligent, punând în balanţă avantajele şi dezavantajele genţii pe care ţi-o doreşti şi să ne gândim dacă aceasta ne este cu adevărat necesară sau nu. Cel de-al patrulea capitol ne vorbeşte despre forma corpului şi geanta care se potriveşte fiecărei femei în funcţie de asta, iar în următorul despre organizarea interioară a genţilor şi existenţa modulelor care pot fi transferate dintr-o geantă în alta fără a pierde sau uita obiecte importante în geanta purtată anterior. Bineînţeles că nimeni nu vrea să care o geantă super grea, aşa că este important să ştim ce şi cum să luăm la noi într-o geantă şi unul dintre cele mai interesante subiecte din cartea asta mi s-a părut capitolul despre cum să îţi îngrijeşti genţile. Trebuie să vă spun că ceea ce am învăţat din ultimul capitol am şi pus în practică în ultima mea călătorie, când am plecat cu avionul la Milano. Am luat o geantă, am pus în ea strictul necesar şi ghiciţi ce? Am avut în ea tot ce am avut nevoie pentru cele 4 zile cât am fost plecată. Deci pot spune că sfaturile din cartea aceasta chiar sunt grozave şi funcţionează. Am adorat fiecare pagină din acest micuţ ghid pentru cei care vor să îşi găsească geanta ideală şi cu siguranţă că voi mai reveni la cărţile scrise de Dominique Loreau cât de curând.

Recomand cartea aceasta tuturor femeilor, celor pasionate de genţi, deoarece vor găsi nişte sfaturi foarte interesante şi utile, dar şi celor care nu cred că o geantă este atât de utilă sau importantă pe cât se crede, pentru că îşi vor da seama că lucrurile nu stau chiar aşa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.