„Never Never” – Colleen Hoover & Tarryn Fisher

Colleen Hoover, Tarryn Fisher - Never Never
Colleen Hoover, Tarryn Fisher – Never Never

După cum v-am mai zis în destul de multe articole până acum, ador toate cărţile apărute la editura Epica. Ei publică diferite cărţi de dragoste pentru adolescenţi sau chiar şi adulţi, cărţi extrem de drăguţe, uşor de citit şi care te prind de la prima pagină (criterii destul de importante pentru mine atunci când citesc o carte), ceea ce m-a făcut mereu să le aleg atunci când mi-am dorit o pauză de la o carte mai greu de citit sau de înţeles. Ştiţi că mereu încep prin a vă povesti cum am ajuns eu să citesc această carte, dar astăzi vă voi spune o altfel de poveste, deoarece cartea aceasta m-a ales pe mine. O vecină dintre ale mele, cu care tot fac schimburi de cărţi, mi-a povestit că are şi a citit o carte foarte drăguţă şi m-a întrebat dacă nu aş vrea să o citesc şi eu. Iar eu sunt genul de persoană care nu lasă cărţile bune să treacă pe lângă mine, aşa că am acceptat cu bucurie. Şi, de data aceasta, mai ales că nu era cartea mea, am citit-o destul de repede (am terminat cartea pe care o începusem deja dinainte să o primesc pe aceasta şi m-am şi apucat de ea). Ca toate cărţile pe care le-am citit până acum de la editura Epica, „Never Never” a fost o poveste simpatică, puţin neobişnuită şi cu un final cumva neaşteptat, deci nu am decât cuvinte de laudă la adresa ei. Dar să începem întâi cu începutul.

Povestea aceasta începe cu o adolescentă care se trezeşte pe jos, fără să ştie unde este şi cine este. Îşi dă seama că se află într-o şcoală şi, din cum o strigă cei din jur, îşi află numele. Apoi îşi găseşte portofelul şi telefonul şi încearcă să afle ce s-a întâmplat cu ea. Dar Charlie (căci aşa o cheamă pe adolescenta noastră) nu este singura care se trezeşte fără nicio amintire. Acelaşi lucru i se întâmplă şi unui coleg de-al ei, Silas. Cei doi descoperă că sunt în aceeaşi situaţie şi încearcă să îşi dea seama cum de au ajuns aşa şi ce trebuie să facă. Dar ceea ce află nu este deloc îmbucurător, pentru că înţeleg că asta li s-a mai întamplat şi li se va mai întâmpla. De asemenea, află că au fost împreună, că au fost îndrăgostiţi unul de celălalt de când se ştiu, dar ceva i-a despărţit. Evident, nimic din tot ce află nu li se pare cunoscut, dar se reîndrăgostesc de fiecare dată. Apoi îşi pierd iar memoria şi se trezesc din nou, fără să ştie nimic. De această dată Silas găseşte ce a apucat să scrie pe o hârtie şi îşi dă seama că trebuie să o găsească pe Charlie, care a fost răpită între timp. Când se reîntâlnesc, cei doi se hotărăsc să nu mai fie despărţiţi atunci când se întâmplă. Dar lucrurile se schimbă şi Silas descoperă ce li se întâmplă şi ce trebuie să facă ca să nu mai treacă din nou prin tot ce au trecut. Finalul este extrem de neaşteptat şi m-a amuzat teribil. Ador cărţile cu poveşti de dragoste dintre adolescenţi, mai ales acelea unde se petrec lucruri inexplicabile, care să mă surprindă prin acţiunea lor. Personajele sunt adorabile. Charlie m-a surprins cu inteligenţa ei, iar Silas cu felul lui incredibil de pasional, prin felul în care o iubeşte pe Charlie şi cum ar face orice pentru ea, chiar dacă nu îşi mai aduce aminte exact cine este şi motivele pentru care s-au îndrăgostit. Cartea aceasta este, într-adevăr una deosebită, plină de mister şi te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină, unde se petrece din nou ceva cu totul neaşteptat.

Recomand această carte celor care vor să citească o poveste de dragoste mai neobişnuită, dar puternică, celor care vor să afle povestea unor tineri care îşi pierd amintirile în mod repetat, dar sentimentele lor rezistă dincolo de orice raţiune, dar şi celor care vor să citească o carte uşoară, frumoasă şi plină de situaţii neprevăzute.