„Moş Crăciun & Co.” sau cum 53 de autori au scris un roman

Moş Crăciun&CoPentru că tot se apropie Crăciunul, am vrut să scriu şi despre „Moş Crăciun & Co.”. Acesta nu este un roman oarecare, deoarece are o istorie specială. Pentru a putea exista acest roman, s-au luat 53 de autori români, s-au pus în bănci şi fiecare a primit instrucţiuni clare cu ce trebuie să facă. A durat 9 ore, 5 minute şi 8 secunde de când s-a dat startul până a apărut primul exemplar tipărit.

Cartea este împărţită în povestioare cu titluri care m-au amuzat şi m-au făcut curioasă în acelaşi timp. Dacă titluri de genul: „Alo, domnul Fuego?”, „De la bal la spital via Operă”, „Un sex cinstit” sau „iPhones in the dark” nu atrag cititori atunci nu ştiu ce ar putea-o face. Acţiunea se petrece în Bucureşti, în perioada Crăciunului, iar cartierele menţionate mă fac să mă simt şi mai aproape de personaje şi să mă gândesc la chestii de genul: „Ia uite, asta se întâmplă la Gara de Nord şi tocmai ce am trecut pe acolo!”. Personajele sunt haioase, unele au nişte nume… gen „Bruzli” care este un aurolac, traficant… ce mai făcea de toate.

Aş zice că acesta este cadoul perfect de Crăciun pentru cei care vor să citească ceva uşurel şi să rămână cu zâmbetul pe buze la sfârşit. Este o lectură plăcută, iar efortul de a stabili un record cu acest roman nu a fost în van. Este un roman scris (şi publicat) repede, dar care te prinde şi te ţine prins până la sfârşit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.