„Magia sărbătorilor de iarnă” – Hanna Lee, Karina L. Alexandra, Silvia D. F., Elena Bontea, Silvia Frost, Morgan Kane

Hanna Lee, Karina L. Alexandra, Silvia D.F., Elena Bontea, Silvia Frost, Morgan Kane - Magia Sărbătorilor de Iarnă
Hanna Lee, Karina L. Alexandra, Silvia D.F., Elena Bontea, Silvia Frost, Morgan Kane – Magia Sărbătorilor de Iarnă

Deşi sărbătorile de iarnă şi aproape iarna cu totul au trecut de ceva timp, am zis să vă mai povestesc zilele acestea despre ultimele două cărţi pe acest subiect, pe care le-am citit în decembrie, dar despre care nu am apucat să vă povestesc încă. Aşa că va mai trebui să mai suportaţi încă două articole despre cărţi cu tematică de Crăciun. Astăzi vă voi vorbi despre „Magia sărbătorilor de iarnă”, carte care m-a atras cu coperta ei plină de zăpadă, globuleţe şi cadouri. Atunci când mă plimbam printre cărţi la târgul de carte Gaudeamus, mi-a sărit în ochi un stand foarte drăguţ şi m-am oprit să mă uit la cărţi. Când am pus mâna pe această carte, una dintre fetele de la stand mi-a zis că are poveşti de dragoste care se petrec în preajma sărbătorilor de iarnă, prima fiind erotică, restul obişnuite. Chestia asta m-a intrigat peste măsură, pentru că eram curioasă cum merg, în aceeaşi carte, atât poveşti obişnuite de dragoste cu o singură poveste erotică. Am reuşit să o citesc în ultimele zile ale anului trecut şi chiar mi s-a părut extrem de drăguţă, fiindcă conţinea mai multă dragoste şi mai puţină idee de pierdere (aşa cum era cazul celorlalte cărţi pe care le-am citit anul trecut, unde trebuia să fie o moarte care să declanşeze ura personajelor faţă de sărbători).

„Magia sărbătorilor de iarnă” este o carte compusă din şase poveşti de dragoste. Prima, „Dansul unui înger de Crăciun” este povestea Iuliei şi a lui Cristian. Aceasta credea că soţul o înşeală, deoarece ajungea acasă mai târziu, uneori mirosind a parfum străin şi se comporta ciudat. Dar acesta este cel care o iubeşte cel mai mult pe lume şi atitudinea lui distantă şi comportamentul lui ciudat are un motiv foarte bun, pe care îl veţi afla doar dacă veţi citi cartea aceasta. Cea de-a doua poveste, intitulată „Globul de zăpadă”, frumoasa poveste de dragoste dintre Izabela Rus şi Flaviu Coman. Flaviu a părăsit-o cu mult timp în urmă pe Izabela, pentru a prelua afacerile de familie şi a face o avere. Între timp, Izabela şi-a terminat studiile, s-a mutat şi şi-a găsit un job cu care este extrem de mulţumită. Dar Flaviu şi-a dat seama ce greşeală a făcut sacrificând iubirea lor şi s-a întors să o recucerească pe fată. Dacă reuşeşte sau nu… nu vă voi spune, tot în suspans vă las. Apoi urmează povestea „Minciuni nevinovate”, povestea lui Cezar şi a lui Iris, prieteni, care, până la urmă îşi recunosc sentimentele, doar după ce trec prin nişte situaţii mai interesante. Următoarea poveste este „Ecou în amintiri”, povestea Ofeliei şi a lui Victor. Cei doi se revăd după mulţi ani la înmormântarea bunicilor lui Victor şi încearcă să îşi ofere o şansă împreună. Dar nimic nu este atât de uşor precum pare, însă dragostea învinge totul, nu-i aşa? „Un Crăciun plin de procese” este penultima poveste, care îi are ca protagonişti pe Matei şi pe Livia. Matei este fratele celei mai bune prietene a Liviei şi împreună îşi petrec sărbătorile de iarnă la o cabană. Oare dragostea dintre cei doi va învinge totul? Şi acum am ajuns şi la ultima poveste, „Regăsire”. Într-o iarnă, fiind în tabără cu clasa, Alina, tocilara clasei este trimisă de către colegii ei să cumpere băutură pentru ei (deşi ea nu bea) şi la magazin întâlneşte un tânăr fermecător, Sebastian. Acesta îi spune fetei că este ziua lui şi o invită să petreacă împreună cu el şi prietenii lui în acea seară. Deşi este timidă şi lipsită de experienţp, Alina acceptă, îşi petrece noaptea cu Sebastian şi apoi dispare. Sebastian nu a putut să o uite niciodată pe misterioasa Alina şi nici ea pe el. Dar soarta are un plan pentru cei doi, aşa că vă las să citiţi această poveste ca să aflaţi ce s-a petrecut. Deşi nu îmi plac poveştile scurte, cele care sunt câteva într-o carte, pe acestea le-am adorat, deoarece erau pline de acţiune, iar personajele erau de-a dreptul delicioase. Şi vă rog să îmi scuzaţi încercarea de a mă abţine să vă povestesc totul, în cele mai mici detalii, dar chiar sper că veţi avea în vedere această carte anul acesta în decembrie.

Recomand cartea aceasta tuturor celor care vor să citească nişte frumoase poveşti de Crăciun, poveşti de dragoste, pline de neprevăzut, simpatice şi alerte, ceea ce face din această carte să fie o companie perfectă pentru nopţile friguroase de iarnă.