„Shining” de Stephen King

      1 comentariu la „Shining” de Stephen King

Stephen King - ShiningTrebuie să recunosc că de abia aşteptam să ajung să vorbesc despre acest roman scris de Stephen King. În primul rând, pentru că a fost chiar prima carte scrisă de el pe care am citit-o şi, în al doilea rând, pentru că mi-a plăcut foarte tare. O prietenă mi-a zis că a citit toate cărţile scrise de acest autor, iar apoi mi-a recomandat câteva titluri care i-au plăcut ei cel mai mult. Aşa că m-am pus pe citit şi mi s-a părut super!

„Shining” este un roman care începe cu povestea unui profesor, care a avut probleme cu alcoolul şi care  încearcă să îşi refacă viaţa, angajandu-se pe postul de îngrijitor în extrasezon, într-un hotel, în care se mută împreună cu soţia şi băiatul lui. Şi în hotelul acesta se întâmplă lucruri stranii, există spirite şi răul este pretutindeni, pândind în umbră. Băiatul îngrijitorului are o abilitate aparte, numită „shining”, care îl ajută pe parcursul romanului. Mi-a plăcut acţiunea acestei cărţi elementele paranormale şi felul în care a fost construită povestea şi au existat o mulţime de pasaje unde am stat cu sufletul la gură aşteptând să văd cum o să iasă personajele dintr-o anumită situaţie. Per total, este un roman dinamic, plin de întâmplări paranormale şi cu personaje, puţine, dar complexe.

Îl recomand celor care au o atracţie pentru fenomenele paranormale, celor cărora le place genul acesta de romane sau romanele lui Stephen King, în general. Este o lectură plăcută, pentru că te prinde şi te ţine cu sufletul la gură până la sfârşit. Nu citiţi această carte dacă locuiţi într-o casă bântuită!

1 thought on “„Shining” de Stephen King

  1. Pingback: Ce a citit miss-shady în 2016 | Ce citeşte miss-shady

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.