„Spulberă-mă” de Tahereh Mafi

      Niciun comentariu la „Spulberă-mă” de Tahereh Mafi

Tahereh Mafi - Spulberă-măAm citit din întâmplare o postare pe Facebook mai de demult în care cineva spunea cât de impresionată a fost de cartea asta, aşa că a fost în wishlist-ul meu de ceva vreme. Şi iată că nu am mai rezistat tentaţiei şi am luat-o la citit. Cartea asta face parte dintr-o serie, care încă nu a fost publicată la noi în ţară integral (adică doar acest prim volum a ajuns şi pe la noi), dar acum că am terminat-o de citit aştept cu nerăbdare celelalte volume, deoarece chiar mi-a plăcut.

Cartea asta m-a făcut să mă gândesc la seria „X-Men”, deoarece ne prezintă povestea unei fete, Juliette, care este considerată un monstru de către cei din jur, datorită puterii ei neobişnuite (omora pe oricine atingea), dar ajunge într-un loc unde există mai mulţi oameni care au abilităţi neobişnuite şi în sfârşit nu se mai simte ciudată şi îşi găseşte şi ea locul ei în lume. Există şi o poveste de dragoste, între ea şi Adam, un fost coleg de-al ei de şcoală, cu care se întâlneşte în locul unde a fost închisă de către societate. Ea reuşeşte să evadeze împreună cu Adam, atunci când descoperă că cei care o ţineau închisă plănuiesc să o folosească ca pe o armă, împotriva celor care care li se opuneau. Mi-a plăcut totul la cartea asta: acţiunea dinamică, personajele frumos conturate, povestea în sine şi împărţirea pe capitole, pe care pur şi simplu le-am devorat.

Dar nu mai vreau să spun mai multe, că poate o să vrea cineva să citească cartea asta şi chiar merită timpul investit în ea. O recomand adolescenţilor care caută să citească o frumoasă poveste de dragoste, celor care apreciază oamenii care au anumite „daruri” şi tuturor care au un pic de timp şi se întreabă: „Ce să mai citesc eu azi?”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.