„Secrete întunecate” – Marina Anderson

Marina Anderson - Secrete întunecate
Marina Anderson – Secrete întunecate

Nici nu mai ţin minte cum a ajuns această carte prin biblioteca mea sau ce m-a atras la ea de am luat-o însă mereu am un raft plin de literatură erotică, fiindcă, din când în când, mai iau câte o pauză şi citesc aşa ceva. Deşi nu aş putea spune că sunt un mare fan al acestui gen, după principiul acela că cine citeşte astfel de cărţi, nu prea are parte de acţiune, de acest gen, în viaţa sa, mă relaxează să îmi petrec timpul cu cărţile astea din următoarele trei motive foarte simple: sunt uşor de citit, deloc greu de înţeles care e treaba pe acolo şi rapid de terminat. Deşi această carte are un titlu care poate intriga (sună aşa misterios şi te invită să descoperi te miri ce secrete, cum ar zice englezii „deep dark secrets”), cartea asta parcă ar fi combinaţia dintre toate cărţile erotice citite de mine până acum. Am citit acum câţiva ani seria „Crossfire” de Sylvia Day şi de atunci cu greu mă mai poate impresiona vreo carte de acest gen. Seria „Fifty Shades” m-a plictisit teribil (ca să nu mai spun de porţia zdarvănă de râs pe care am tras-o la cinema când am fost să văd primul film) şi restul cărţilor erotice pe care le-am citit au fost ok, însă nimic la fel de spectaculos ca seria „Crossfire”. De atunci, citesc şi caut o carte care să mă surprindă, să îmi spună lucruri noi, iar personajele şi acţiunea să fie altceva, ceva unic în literatură. Până atunci, îmi pierd vremea (vorba vine, că nu îmi chiar pierd vremea) cu diverse cărţi pe care pun mâna, în căutarea a acelui ceva care să o facă de neuitat.

„Secrete întunecate” ne prezintă povestea lui Harriet Radcliffe, o fată de douăzeci şi trei de ani, care s-a plictisit de viaţa ei monotonă şi îşi doreşte să îşi schimbe radical viaţa. Iar pentru a reuşi acest lucru, ea îşi părăseşte iubitul şi îşi dă demisia de la locul de muncă. Totul în viaţa ei i se pare monoton şi începe să schimbe lucrurile care nu o mulţumesc. Astfel ajunge să lucreze ca secretară pentru o actriţă faimoasă, Rowena, care aparent s-a refugiat într-o casă împreună cu fratele şi soţul ei ca să lucreze împreună la un nou film. De la început Harriet îşi dă seama că ceva nu este în regulă cu acea familie, însă toate suspiciunile le pune pe seama lipsei ei de experienţă în domeniu. De îndată ce ajunge în casa actriţei se îndrăgosteşte de soţul acesteia, Lewis, dar asta era parte din planul lui, să o facă pe Harriet să se simtă atrasă de el. Însă Rowena nu pare a fi geloasă şi se refugiază de câte ori poate în braţele fratelui ei, Chris. De fapt, scopul principal al filmului pe care îl pregăteau actorii era să afle dacă atracţia şi dependenţa Rowenei faţă de Chris era mai mare decât atracţia şi dragostea ei pentru Lewis. Iar Harriet se trezeşte fix în mijlocul acestui triunghi amoros. După cum era de aşteptat, Harriet cedează în faţa lui Lewis şi face sex cu acesta, iar Chris încearcă să ajungă şi el în pat cu ea. Deşi Rowena trebuia să fie actriţa principală a acestui film, Harriet ajunge să fie centrul acţiunii. La final, după o scenă erotică foarte intensă între cele patru personaje, Harriet pleacă. Chris încearcă să o convingă să rămână cu el, însă ea îi spune că el va fi întotdeauna atras şi ataşat de Rowena şi că între ei doi lucrurile nu vor putea să funcţioneze. Însă când Lewis vine după ea, ea îl acceptă şi cei doi rămân împreună. Schimbarea lui Harriet este vizibilă pe tot parcursul cărţii. Ea devine, din fata naivă şi timidă, mai îndrăzneaţă şi îşi descoperă dorinţele şi îşi forţează limitele, depăşind orice şi-ar fi imaginat vreodată. Cartea ne descrie o familie în care soţia nu poate renunţa la relaţia pe care aceasta o are cu fratele ei, nici măcar în favoarea soţului, care trebuie să se mulţumească să îşi împartă soţia cu cumnatul său. Deşi a fost destul de intensă, povestea aceasta nu mi-a plăcut foarte tare, deoarece aveam alte aşteptări de la Harriet şi speram la un alt final pentru această poveste.

Recomand cartea aceasta celor care apreciază o lectură uşoară, poate fi terminată şi într-o zi cartea asta datorită numărului redus de pagini şi a acţiunii intense, celor care citesc literatură erotică şi le place acest gen, deşi nu aduce foarte mari noutăţi, este interesantă, dar şi celor care sunt curioşi cum se va termina această poveste.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.