„Păcatele fiului” (Cartea a doua) – Theo Anghel

Theo Anghel - Păcatele Fiului - cartea a doua

Pentru că tot am un pic de timp liber astăzi (lucru care mi se întâmplă din ce în ce mai rar zilele astea) o să vă povestesc despre ce am mai citit. Lipsa timpului de scris nu se traduce prin lipsa lecturii din viaţa mea, aşa că am rămas puţin în urmă, dar plănuiesc să recuperez zilele astea. Ei bine, după cum am mai zis, mi-a plăcut foarte tare primul volum al seriei „Păcatele fiului”, aşa de mult încât nu am rezistat să nu îl iau şi pe cel de-al doilea voum la citit imediat după. Teama mea principală, când am pus mâna pe acest al doilea volum, a fost să nu cumva să descopăr o carte care să nu fie la fel de bună ca prima, dar vă asigur de pe acum că nu a fost cazul. M-a ţinut cartea asta cu sufletul la gură, aşteptând cu nerăbdare să văd ce se mai întâmplă în continuare. Ei bine, am fost plăcut surprinsă de tot, de la acţiune la personaje, toată cartea fiind scrisă foarte bine, în acelaşi stil care te prinde şi acesta a fost unul din motivele pentru care am terminat-o atât de repede (am mai tras eu de timp, pentru că nu voiam să ajung la final, dar totuşi prea curioasă de deznodământ ca să o amân prea mult). Mi s-a părut continuarea perfectă pentru un roman atât de bun cum a fost prima carte!

În cea de-a doua carte din seria „Păcatele fiului” facem cunoştinţă cu Lheya, personaj care a fost doar uşor conturat în prima carte. De fapt, Lia din prima carte este reîncarnarea lui Lheya, iar acum ni se prezintă viaţa şi moartea ei din viaţa anterioară, pentru că Lia trebuie să cunoască trecutul pentru ca să poată decide dacă vrea sau nu să retrăiască iubirea aceea şi în prezent. Lheya a trăit la începuturile timpului într-un oraş pe nume Elazard, pe vremea când demonii încercau să cucerească cele şapte oraşe locuite de oameni, pentru a putea stăpâni pământul. Atunci când Beleth, cucereşte Elazardul şi o alege pe Lheya drept soţie pentru fratele său, nu bănuieşte că se va îndrăgosti de aceasta, pentru ca mai apoi să facă tot ce îi stă în puteri să o ţină departe de acesta. Lheya se îndrăgosteşte de Beleth şi face tot felul de fapte nebuneşti pentru a fi aproape de el, în ciuda tuturor obstacolelor care i se ridică în cale. Inelul lui Beleth este legătura lui permanentă cu ea, deoarece prin intermediul lui Beleth ştie tot ce i se întâmplă şi unde o poate găsi. Dar prietenii se transformă în duşmani, răul pare a avea şi părţi bune, dar până la urmă finalul tragic al acestei poveşti de dragoste, prin moartea lui Lheya, mi s-a părut sfâşietor. Totul le era împotrivă celor doi, iar toate forţele răului s-au unit pentru a îi despărţi. Pentru mine încă au rămas nişte mistere neelucidate în acest al doilea volum, pe care sper să le rezolv când voi citi cea de-a treia carte, dar oricum am rămas curioasă ce se întâmplă în continuare şi abia aştept să citesc volumul al treilea, care a apărut de curând. Ce mi-a plăcut la cartea asta a fost în primul rând faptul că a reuşit să mă prindă şi spun asta pentru că, după ce am citit prima carte, am avut aşteptări mari la acest al doilea volum, care nu m-a dezamăgit deloc. În al doilea rând, trebuie să spun că iubesc personajele. TOATE! Nu am mai întâlnit carte în care să îmi placă toată paleta de persoanje, felul în care evoluează de la bine la rău şi invers şi asta este un punct în plus pentru această carte. Şi nu în ultimul rând finalul a reuşit să mă surprindă şi cum rar mi se întâmplă aşa ceva cu cărţile pe care le citesc, mi s-a părut o treabă grozavă. Acum nu îmi mai rămâne decât să aştept să fac rost şi de cel de-al treilea volum şi să vedem dacă mă va surprinde la fel de plăcut ca primele două. Până atunci…

Recomand cartea asta tuturor fanilor literaturii fantasy, celor care vor să citească o poveste frumoasă, dar interzisă de dragoste, o poveste în care dragostea triumfă dincolo de moarte şi se întoarce mai puternică de fiecare dată ca să mistuie tot răul care îi stă în cale şi celor care au citit prima carte şi cu siguranţă nu vor fi dezamăgiţi nici de data aceasta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.