„Dragoste la 17,50 $” de Charles Bukowski

Charles Bukowski - Dragoste la 17,50$Am luat cartea asta de curiozitate, deşi nu auzisem prea multe lucruri despre ea, dar cineva, odată zisese că merită citită. Acum ştiţi cum e… nu poţi să te caci în gusturile nimănui… Fiind o antologie de povestiri, care mai sunt şi scurte, am zis că sună bine şi, în plus, începutul suna interesant. Ei bine, singurul lucru interesant la cartea asta este combinaţia ciudată de săraci, corupţi, alcoolici, târfe, vagabonzi. Pe scurt aş putea să zic că e plină de sex, violenţă şi alcool. Dar combinaţia asta de atâtea lucruri nu este chiar cea mai reuşită.

Cele 27 de povestioare, scrise într-un limbaj destul de colorat (ador termenul ăsta!), ne introduc într-o lume plină de beţivi şi târfe şi prezintă o perspectivă ciudată asupra vieţii. Trebuie să recunosc că există şi ceva umor în cartea asta. Dacă nu râzi la titlurile de poveşti, sigur te vei trezi cu zâmbetul pe buze la câte o fază din poveste. Ca să dau un exemplu, am râs când personajul Henry Chinaski, alter ego-ul autorului, a boxat cu Hemingway şi îl şi bate. De fapt, tot apare Hamingway, dar de fiecare dată este pus în inferioritate faţă de Chinaski.

Recunosc că nu mi-a plăcut ce am citit în cartea asta, deşi este mică şi o pot lua cu mine peste tot, iar povestioarele sunt scurte (terminam una între 2 staţii de metrou) şi uşor de citit datorită vocabularului şi multelor spaţii goale. Dar de râs, am râs pe ici pe colo la câte o fază, deci nu a fost chiar o ilustră pierdere de timp. Pe scurt, dacă vreţi să citiţi despre sex, violenţă, alcool şi lumea degradată a periferiilor, plină de târfe, vagabonzi şi alcoolici, atunci asta este lectura perfectă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.