„Scandalul din Malibu” – Taylor Jerkins Reid

Taylor Jenkins Reid - Scandalul din Malibu
Taylor Jenkins Reid – Scandalul din Malibu

Una dintre cele mai slabe cărţi citite de mine vara aceasta a fost „Scandalul din Malibu” şi spun asta deoarece nu mi s-a părut că povestea nu prea merită multă atenţie. Ador cărţile a căror acţiune se petrece în locuri exotice, mai ales dacă este şi marea prezentă pe acolo. După cum v-am mai spus şi cu alte ocazii, îmi place să călătoresc prin intermediul cărţilor pe care le citesc, atunci când nu pot călători fizic, iar Malibu părea o locaţie interesantă în care să se petreacă acţiunea lunei cărţi. Deşi povestea începe bine, introducându-ne în acţiune cu o frumoasă sau cel puţin interesantă descriere a locului unde va avea loc acţiunea, chestie care mi-a plăcut foarte mult, continuarea mi s-a părut destul de plictisitoare şi de tristă. De asemenea, îmi plac cărţile care au o poveste care să mă facă să anticipez ce se va petrece în continuare, care mă ţin cu sufletul la gură, pline de suspans, în timp ce această, dar, după cum probabil v-aţi dat seama până acum, nici cu aceasta nu prea m-a impresionat de data asta. „Scandalul din Malibu” este o carte de vacanţă, însă nu una foarte reuşită, fiind loc şi de mai bine.

Dacă ar fi să spun cine este personajul principal al acestei cărţi nu aş şti pe cine aş numi, deoarece aceasta este o poveste care are în centru petrecerea cea mai aşteptată din Malibu. Nina Riva este gazda acestei petreceri şi toată lumea bună, vedete, personalităţi din toate domeniile, aşteaptă cu nerăbdare ziua care marchează sfârşitul verii, deoarece toţi îi adoră pe cei din clanul Riva. Dacă vă întrebaţi ce este aşa de special cu ei, ei bine, Nina este supermodel, dar are talent şi la surf, Jay este un surfer de succes, Hud este fotograf profesionist, iar Kit este încă prea micuţă ca să fi realizat ceva remarcabil. Până aici nimic atât de special încât toată lumea bună să vrea să vină la petrecerea lor, însă aceşti copii frumoşi şi talentaţi sunt copiii lui Mick Riva, faimosul cântăreţ. Deşi acţiunea principală a cărţii are loc doar într-o singură zi, se petrec atât de multe lucruri, ies la iveală secrete, încât abia îţi vine să crezi câte lucruri afli din acele pagini. Ne este prezentată, de asemenea, istoria familiei Riva, care este una foarte interesantă şi plină de suferinţă, despre dragoste, supravieţuire, trădare şi moarte. Nina este una dintre cele mai puternice şi curajoase femei din lume, având grijă de fraţii ei după moartea mamei lor, dar tot acest sacrificiul făcut din dragoste pentru fraţii ei, până la urmă dă rezultate, ei crescând mari, frumoşi, sănătoşi, faimoşi şi curajoşi, iar toate i le datorează Ninei. Finalul cărţii ne lasă să ne închipuim ce va urma în continuare, deoarece Nina pleacă, casa ei arde şi toate personajele au parte de câte o aventură aşa cum au sperat când au ajuns la petrecerea respectivă. Deşi povestea pare destul de comercială, patru fraţi, fiii unui celebru cântăreţ, ajung să fie şi ei faimoşi, nu prea m-a impresionat cu nimic, în afară de forţa şi sacrificiul Ninei pentru fraţii ei. Mi-am făcut speranţe la felul cum a început, cu descrierea locului, Malibu, dar apoi m-a plictisit, fără să mă facă să simt vreun fel de empatie faţă de personajele cărţii. Din acest motiv am spus iniţial că această carte este una dintre cele mai nereuşite lecturi ale verii care tocmai a trecut.

Recomand cartea aceasta ca poveste de vacanţă, celor care vor să afle câte ceva despre Malibu, despre clima şi vegetaţia de acolo, celor care vor să citească povestea unor fraţi care au avut o viaţă destul de grea, dar care au supravieţuit în ciuda tuturor greutăţilor, datorită surorii lor, care a fost puternică pentru ei toţi, dar nu vă faceţi prea mari speranţe în privinţa acestei cărţi, ca să evitaţi dezamăgirea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.