„Două cărţi şi o vacanţă” – Emily Henry

Emily Henry - Două cărţi şi o vacanţă
Emily Henry – Două cărţi şi o vacanţă

Anul acesta, la începutul verii, mi-am făcut o listă cu cărţi care au legătura cu călătoriile, cu locuri diferite sau pur şi simplu care au legătură cu vacanţa, deoarece am vrut să călătoresc cât mai mult prin intermediul poveştilor pe care le citesc. Astfel că am luat tot ce aveam pe listă, unele le-am primit cadou de ziua mea şi aşa am ajuns să citesc cărţile despre care v-am vorbit până acum şi cele despre care o să vă mai vorbesc de acum încolo, până ajung la zi cu lista de cărţi pe care le-am citit şi despre care nu am apucat să vă povestesc. Însă, într-o zi, uitându-mă prin bibliotecă să văd ce cărţi mai vechi ar merge citite vara aceasta, am dat din întâmplare de „Două cărţi şi o vacanţă”. Interesant este că anul trecut, cam în perioada aceasta, am luat această carte, dar mi-am propus să nu mă apuc de ea, deoarece vara trecuse de ceva timp şi voiam să mă bucur la maxim de lectură atunci când soarele va fi pe cer şi temperaturile vor da termometrele peste cap. Aşa că am lăsat-o undeva în bibliotecă. Abia vara aceasta am descoperit-o din nou şi m-am bucurat din suflet că mai am o carte de vacanţă de citit. Deşi nu este o carte foarte complicată, mi-a plăcut, m-a distrat şi am citit-o mai încet decât aş fi putut, deoarece nu prea voiam să se termine atât de repede.

January Andrews este o scriitoare de romane de dragoste, care, după moartea tatălui său a încetat să mai creadă în dragoste şi astfel s-a aflat în imposibilitatea de a scrie încă un bestseller, aşa cum şi-a obişnuit publicul. Augustus Everett este unul dintre cei mai buni autori de ficţiune, iar cititorii şi criticii literari îl adoră, dar şi el a rămas fără inspiraţie. Cei doi nici că pot fi mai diferiţi, însă viaţa îi aduce din nou împreună. De aici rezultă o provocare pentru vară: el trebuie să scrie un roman cu final fericit, iar ea să scrie un roman asemănător cu realitatea. Cum altă idee mai bună nu au, acceptă provocarea. Cei doi sunt vecini, iar asta îi ajută să se întâlnească pentru a face schimb de păreri şi idei, în vederea scrierii noii lor cărţi. De asemenea, ea trebuie să îl ducă pe el în excursii romantice, iar el să o ducă să vadă oamenii şi locurile de unde el îşi ia inspiraţia. Şi, după cum este de aşteptat în astfel de cărţi şi în astfel de situaţii, cei doi se îndrăgostesc. Deşi nu pot să spun că nu mă aşteptam ca lucrurile să se termine aşa, mi-a plăcut cartea aceasta, datorită ideii că dragostea chiar câştigă uneori. January îşi pierduse încrederea în dragoste după ce a aflat că tatăl ei a înşelat-o pe mama ei, chiar şi când aceasta era bolnavă, dar totuşi a depăşit această dezamăgire şi s-a îndrăgostit de Augustus. Ea este un personaj puternic, deoarece găseşte inspiraţia pierdută atunci când se lasă convinsă să simtă suferinţa, pentru a putea scăpa de ea, în loc să ocolească orice o face să îşi amintească de trădarea tatălui. „Două cărţi şi o vacanţă” mi s-a părut una dintre cele mai drăguţe cărţi citite vara aceasta, unde nu am apreciat doar povestea de dragoste, ci şi suferinţa prin care au trecut cele două personaje, înainte să scape de fantomele trecutului.

Recomand această carte tuturor celor care vor să citească o carte frumoasă de vacanţă, o poveste de dragoste, care presupune trecerea peste suferinţa provocată de trecut pentru a putea funţiona, dar şi celor care vor să înţeleagă mai bine procesul scrierii unei cărţi şi ce presupune acest lucru, care pare uşor la prima vedere, dar nu este chiar aşa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.