„Rivali în croazieră” – Angie Hockman

      Niciun comentariu la „Rivali în croazieră” – Angie Hockman
Angie Hockman - Rivali în croazieră
Angie Hockman – Rivali în croazieră

Astăzi vă voi povesti despre încă o carte care poate fi lectura potrivită de vacanţă. Ador să citesc vara cărţi uşoare, drăguţe şi care să nu îmi solicite prea mult gândirea, aşa că mereu aleg pe la începutul verii precum aceasta despre care vă voi povesti în continuare. M-a distrat destul de mult „Rivali în croazieră”, deoarece are un ritm al succesiunii întâmplărilor destul de alert şi personajele sunt foarte amuzante. Îmi închipui cât de greu este să pleci cu presupusul „duşman” în orice fel de excursie, cu atât mai mult într-una pe mare, care mai şi durează mult. Dar cel mai mult mi-au plăcut descrierile locurilor. Ador vacanţele pentru ceea ce ne oferă: experienţele, expunerea la ceva nou sau pur şi simplu descoperirea unor locuri drăguţe. Deşi în croazieră nu am fost până acum niciodată, am reuşit să îmi imaginez „cum ar fi dacă…”, iar cartea aceasta, amzantă şi plină de neprevăzut a reuşit să mă facă să simt toate astea. Acum nu vă imaginaţi că această carte este cea mai grozavă din lume, ba chiar am citit altele mai bune vara aceasta, însă mi-a plăcut, exact aşa cum este ea: o lectură uşoară şi amuzantă.

Henley Evans, personajul principal din această poveste, îmi aduce aminte de mine în perioada facultăţii, când alergam între, cursuri şi job. Ea reuşeşte să se descurce cu un job obositor şi extrem de solicitant, în timp ce are şi cursuri de masterat. Cât despre timp pentru ea, nici nu se poate pune problema de aşa ceva; ea nu are viaţă personală din cauza alergăturii între studii şi servici. Dar tot acest efort al ei pare să fie remarcat, atunci când ajunge pe o listă foarte scurtă pentru o promovare. Henley se întrece cu colegul ei, Graeme Crawford-Collins, pe acest post, iar această competiţie nu este deloc uşoară, deoarece şeful pare să îl favorizeze pe colegul ei. Într-o zi, şeful le aruncă provocarea pentru postul cel nou: cine reuşeşte să vină cu o propunere bună ca să crească numărul de rezervări în Galapagos, primeşte mult-dorita promovare, dar cei doi nu trebuie doar să vină cu o idee, ci să se şi ducă în acea croazieră, pentru a afla mai multe despre ea. Când cei doi se întâlnesc pe vas, se întâmplă ceea ce cu toţii ne-am aşteptat să se întâmple încă de la începutul cărţii: se îndrăgostesc. Dar, în afară de dragostea pe care o simte acum pentru colegul ei, Henley descoperă şi frumuseţea naturii, îşi consolidează relaţia cu sora ei şi realizează că o promovare sau, mai bine zis, job-ul în genereal nu este tot ceea ce contează cu adevărat în viaţă şi îşi dă seama de importanţa vieţii personale. După cum ne-am aştepta de la astfel de carte, totul se termină cu bine, pentru amândoi, iar finalul este o lecţie despre corectitudine şi integritate la locul de muncă, valori apreciate întotdeauna de cei care conduc o afacere. Mi s-a părut foarte drăguţă povestea de dragoste dintre cei doi protagonişti, m-am distrat atunci când se certau sau se tachinau, dar cel mai mult mi-a plăcut ideea în sine de călătorie, deoarece vara aceasta nu am plecat nicăieri, aşa că am călătorit doar prin intermediul cărţilor pe care le-am citit. În general, nu pot spune că este cea mai grozavă carte, dar este o plăcere pentru zilele de vacanţă.

Recomand această carte celor care vor să citească o poveste de dragoste frumoasă, plină de culoare, celor care vor să îşi ia cu ei o carte uşor de citit, amuzantă, dar şi celor care vor să călătorească în locuri noi, dacă nu fizic, măcar cu ajutorul imaginaţiei, deoarece peisajele descrise în această carte te vor face să îţi doreşti să ajungi şi tu acolo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.