„Complexul fetei cuminţi” – Elle Kennedy

Elle Kennedy - Complexul fetei cuminţi
Elle Kennedy – Complexul fetei cuminţi

Astăzi vă voi vorbi despre una dintre cărţile mele preferate din această vară. Am citit „Complexul fetei cuminţi” în iunie şi de atunci nu am mai găsit o carte care să mă inspire la fel ca aceasta. Cu toţii ne dorim să avem succes în tot ceea ce ne propunem, să avem o afacere, nu un job, banii noştri câştigaţi prin muncă şi independenţă, atât financiară, cât şi personală. Ei bine, această carte ne prezintă o poveste a unei fete care a reuşit toate acestea prin forţe proprii, fără ajutorul părinţilor, chiar dacă aceştia erau influenţi şi o puteau sprijini financiar. Deşi nu este o carte de dezvoltare personală şi nici nu încearcă să ne vândă vreun secret despre cum să avem toate cele menţionate mai sus, această carte m-a motivat într-un fel să sper că se poate realiza chestia asta şi în realitate, nu doar în ficţiune. Iar dacă ar fi să aleg între cartea aceasta şi multitudinea de cărţi motivaţionale citite de mine până acum, sincer, o prefer pe aceasta. Aşa că pot spune că dacă îţi doreşti să citeşti o carte interesantă şi mai deosebită decât multe altele de acest gen, aceasta este cartea perfectă pentru tine.

Mackenzie Cabot este o fată care provine dintr-o familie înstărită, însă îşi doreşte mai mult de la viaţă, aşa că amână începerea facultăţii cu un an pentru a îşi pune pe picioare propria afacere. Munceşte din greu, face tot ce poate şi rezultatele nu întârzie să apară. La doar douăzeci de ani, ea are tot ce îşi poate dori: o afacere de milioane, un iubit atent şi înţelegător şi o familie care o sprijină. Însă şi ea face tot ce poate pentru a încerca să îi mulţumească pe toţi. Aşa că intră la facultate, pentru că asta îşi doresc părinţii ei de la ea, iar pentru asta se mută în Avalon Bay. Aici îl întâlneşte pe Cooper, un tânăr simplu, sărac, care simte o aversiune puternică faţă de cei bogaţi care vin în oraşul lui şi se cred superiori. Lumea celor bogaţi, care vin să studieze la Universitatea Garnet, se întrepătrunde cu cea a celor săraci, care muncesc din greu şi sunt umiliţi de bogătaşi. Şi deşi la început Cooper se apropie de Mackenzie cu intenţia de a se răzbuna pe iubitul ei, ajunge să îşi dea seama că aceasta este diferită de restul oamenilor cu bani şi se îndrăgosteşte de ea. Însă adevăratul motiv pentru care el se apropie de Mac iese la iveală, făcând-o pe fată să simtă că întreaga ei lume se prăbuşeşte. Ce mi-a plăcut la această carte a fost faptul că nu este doar o simplă poveste de dragoste între doi adolescenţi care aparţin unor lumi diferite. Aceasta este o lecţie de viaţă, despre renunţarea la a face totul aşa cum se aşteaptă ceilalţi, o lecţie despre reuşită, pentru care trebuie să munceşti mult, însă dacă ai încredere în tine, poţi reuşi. Şi, de asemenea, este o poveste despre o fată care toată viaţa s-a străduit să facă totul ca ceilalţi să fie mulţumiţi, iar aceasta nu este niciodată o idee bună, deoarece, în primul rând, nu poţi mulţumi pe toată lumea, iar în al doilea rând, singura persoană faţă de care ai obligaţia să o faci fericită eşti tu. Şi aş putea continua aici la infinit cu argumente de ce trebuie să îţi cauţi propria fericire şi de ce nu trebuie să îţi pese prea mult de părerea celor din jur, dar nu aş mai termina niciodată, aşa că tot ce voi face este să vă recomand să citiţi cartea aceasta.

„Complexul fetei cuminţi” este o poveste frumoasă de dragoste, dar mai ales este povestea unei fete care a reuşit la o vărstă fragedă să aibă succes în afaceri şi să se descurce în viaţă şi, din acest motiv, recomand această carte tuturor celor care vor o carte plină de personaje frumoase şi inteligente, care conţine şi o lecţie pe care o putem învăţa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.