„Întâlniri în vacanţă” – Emily Henry

Emily Henry - Întâlniri în vacanţă
Emily Henry – Întâlniri în vacanţă

Anul trecut, am primit cartea „Două cărţi şi o vacanţă” scrisă de Emily Henry şi mi-am propus să o păstrez pentru vara aceasta, deoarece vara este momentul perfect să citesc cărţi despre vacanţă, cât şi poveşti de dragoste siropoase. Dar am uitat complet de acea carte şi anul acesta am primit-o pe aceasta şi tocmai mă uitam zilele trecute prin bibliotecă şi mi-a sărit în ochi numele autoarei. Deci se pare că vara aceasta o să vă povestesc despre două cărţi scrise de Emily Henry. Am continuat cu ideea pe care am avut-o la începutul verii, să citesc cărţi cu călătorii şi despre vacanţe şi aşa am ajuns şi la cartea despre care vă voi vorbi astăzi. Vara este anotimpul perfect să călătorim, dacă nu fizic, măcar cu gândul sau, de ce nu, cu imaginaţia, iar eu ador cărţile care mă ajută să fac asta. Plus că, majoritatea cărţilor pe care le-am citit vara aceasta au avut şi nişte poveşti de dragoste drăguţe, care sunt fix pe gustul meu. „Întâlniri în vacanţă” este una dintre cărţile cele mai simpatice pe care le-am citit vara aceasta, iar dacă vreţi să plecaţi în vacanţă, aceasta este una dintre cărţile pe care ar trebui să le luaţi cu voi.

Poppy şi Alex, personajele principale ale acestei poveşti, s-au cunoscut la facultate şi, deşi nu există doi oameni mai diferiţi decât ei, au un lucru în comun: excursiile din vacanţa de vară. Ea este o fire rebelă, iar pasiunea ei este să călătorească. El preferă să citească şi să stea liniştit acasă. Şi deşi cei doi locuiesc în oraşe diferite, au o săptămână în vacanţa de vară pe care şi-o petrec împreună, de fiecare dată în alt loc. Ei la început sunt doar amici, colegi de facultate şi vin din acelaşi oraş, de unde Poppy abia aştepta să scape, în timp ce Alex voia să se întoarcă şi să îşi facă o carieră de profesor acolo. După terminarea studiilor, Poppy se mută în New York, unde îşi găseşte slujba de vis: să călătorească în jurul lumii, iar Alex ajunge profesor. Dar vacanţele şi le petrec în continuare împreună. Dar, în ultima vacanţă, totul s-a schimbat şi timp de doi ani, cei doi nu şi-au mai vorbit. Acum Poppy încearcă să îl convingă pe Alex să mai meargă într-o vacanţă împreună. Ceea ce realizează ea este că îl iubeşte şi că nu poate fi fericită fără el. Şi are o săptămână să îi spună şi să îi dovedească şi lui asta. Deşi cei doi sunt diferiţi, se simte foarte clar atracţia dintre ei în fiecare pagină din carte. Mi-a plăcut această simpatică poveste de dragoste care m-a purtat prin diferite oraşe ale lumii, unde cei doi se distrau împreună, încercând să ignore ceea ce era evident: că se iubeau. Oamenii diferiţi întotdeauna se atrag, aşa că şi nici personajele noastre nu sunt o excepţie. În afară de titlu, ceea ce m-a făcut să aleg să citesc această carte a fost prologul. Am adorat felul în care cei doi încercau să ascundă ceea ce simt şi se străduiau să se comporte ca şi cum erau aceeaşi oameni din facultate: tocilarul şi rebela. Cartea aceasta este lectura perfectă pentru vacanţă şi abia aştept să revin şi să vă povestesc şi despre cealaltă carte scrisă de autoare.

Indiferent dacă eşti în vacanţă sau doar visezi la una, cartea aceasta este alegerea potrivită, deoarece este o lectură uşoară şi frumoasă, despre prietenie, dragoste şi călătorii. Recomand această carte tuturor celor care îşi doresc să evadeze din cotidian pentru câteva minute sau ore şi să îşi pună imaginaţia la contribuţie pentru a se bucura de tot ce are aceasă carte să vă ofere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.