„S.E.C.R.E.T.” – L. Marie Adeline

L. Marie Adeline - Secret
L. Marie Adeline – Secret

Astăzi vă voi vorbi despre cea mai interesantă carte pe care am citit-o în ultima vreme. Deşi stă prin biblioteca mea de prin 2014, nu îmi pot imagina niciun motiv posibil pentru care nu am reuşit să citesc cartea aceasta până acum. De fiecare dată când mă uitam printre cărţile mele, mereu am găsit alta cu un titlu mai atrăgător, cu o copertă frumos colorată sau pur şi simplu vreo carte despre care auzisem cât de cât ceva şi eram foarte curioasă să descopăr dacă lucrurile stau chiar aşa. Astfel am ajuns să ocolesc această carte, despre care nu am citit nimic, pe care nimeni nu mi-a recomandat-o, dar care a ajuns cumva la mine. Iar acum că am reuşit să o citesc pot spune că mi-a plăcut enorm ideea cărţii. Cu siguranţă toate femeile din lumea asta au avut un moment în viaţă în care nu s-au simţit frumoase sau dorite, iar cartea asta vine în ajutorul nostru şi cu siguranţă lectura acestei cărţi m-a făcut să îmi dau seama de anumite chestii, iar de când am terminat-o cu siguranţă m-am simţit mai sigură pe mine, mai conştientă de atuurile mele. Deşi nu pot exagera spunând că această carte mi-a schimbat viaţa, cu siguranţă pot spune că m-a făcut să regândesc anumite lucruri şi să mă simt bine în pielea mea. Iar din asta se poate ajunge cu uşurinţă la concluzia că este o carte bună şi interesantă.

Personajul principal al cărţii este Cassie Robichaud, o fată de treizeci şi cinci de ani, care s-a căsătorit de tânără, mariajul ei fiind un eşec, însă a rămas văduvă. Ea s-a angajat la Cafe Rose, unde şeful îi face curte, însă ea nu îl bagă în seamă, deoarece îşi iubeşte job-ul. Primul şi singurul bărbat din viaţa ei a fost soţul, iar de când acesta a murit, ea locuieşte singură, se duce la muncă sau la cinema şi astfel zilele trec fără să se petreacă ceva interesant. Până într-o zi, când o clientă pierde un jurnal. De îndată ce Cassie îl deschide, viaţa ei se schimbă în totalitate. Acest jurnal este plin de experienţe sexuale, de care Cassie se şi sperie când le citeşte. Când proprietara jurnalului se întoarce după el, lui Cassie i se propune o experienţă similară celei despre care a citit ea acolo, iar ea acceptă provocarea. Pentru a o duce la bun sfârşit, Cassie trebuie să accepte zece paşi: Capitulare, Curaj, Încredere, Generozitate, Neînfricare, Convingere, Curiozitate, Îndrăzneală, Exuberanţă şi Alegerea. În toţi aceşti paşi, ea trebuie să fie de acord cu experienţa sexuală care i se propune şi cu fiecare pas pe care îl acceptă, ea devine mai încrezătoare în ea şi mai curajoasă. Scopul acestor paşi este de o ajuta să se bucure de împlinirea sexuală după care tânjeşte cam orice femeie. Iar cartea asta prezintă nişte fantezii sexuale, dincolo de orice imaginaţie, puse în practică cu ajutorul clubului de femei S.E.C.R.E.T. Acceptând aceste provocări, Cassie se emancipează din punct de vedere sexual şi ajunge la final să aleagă: fie se va duce în lume şi va căuta şi dragostea, dincolo de sex, sau va rămâne în club, pentru a ajuta şi alte femei să experimenteze ceea ce ea nici nu visa vreodată. Mi s-a părut fascinantă transformarea lui Cassie de la fata modestă, cu părul strâns neglijent într-o coadă, încălţări comode şi tricouri pătate, la femeia sexi, încrezătoare şi plină de viaţă. La fel cum am mai spus şi la început, cartea asta mi-a schimbat puţin gândirea, m-a făcut să văd anumite lucruri într-o lumină nouă şi să mă apreciez mai mult. Şi din acest motiv, mi-a plăcut la nebunie!

Recomand această carte tuturor femeilor, atât celor care se simt încrezătoare şi puternice, cât şi celor care nu se simt atât de frumoase şi atrăgătoare pe cât sunt şi au nevoie de o perspectivă nouă asupra vieţii lor, deoarece s-ar putea să capete încredere şi să fie mai conştiente de ceea ce îşi doresc cu adevărat de la viaţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.