„Regele malefic” – Holly Black

      Niciun comentariu la „Regele malefic” – Holly Black
Holly Black - Regele malefic
Holly Black – Regele malefic

„Regele malefic” este al doilea volum al seriei „Făpturile Văzduhului” (şi ţin să spun asta de la început ca să nu mai facă şi alţii ca mine şi să înceapă cu acest volum sau cu ultimul, pentru că nu se înţelege mare lucru dacă nu respectăm ordinea). Cartea aceasta a apărut în biblioteca mea de la Gaudeamus, când am fost să vizitez standul editurii Storia şi nu a rămas prea mult pe acolo, pentru că aveam o provocare de făcut şi cartea asta a fost câştigătoarea unei categorii pe Goodreads (Young Adult parcă, dar nu mai ştiu sigur), aşa că a ajuns prioritatea mea numărul unu şi am citit-o foarte repede pentru că nu mă mai satur de personejele create de Holly Black. Pur şi simplu ador seria asta! Şi există momente ca acestea, când descopăr o serie foarte interesantă şi apoi îmi pare rău că nu am citit-o mai devreme, dar e cam greu să descopăr toate cărţile bune, fără să citesc şi cărţi mai puţin bune. Chiar zilele trecute mă gândeam că se publică o mulţime de cărţi noi în fiecare an şi eu tot strâng în bibliotecă pe cele care mi se par mie interesante în momentul respectiv, dar cu greu reuşesc să ajung să le şi citesc, pentru că sunt atât de multe şi atât de puţin timp. Şi dacă tot am ajuns să vorbim despre asta, o să vă povestesc cum fac să citesc atât de multe cărţi. În primul rând, datorită faptului că citesc de ceva timp (m-am apucat de citit acum 20 de ani când am descoperit seria „Harry Potter”) şi cu timpul, tot citind am ajuns să citesc foarte repede. În al doilea rând, nu am foarte mult timp liber, având în vedere serviciul şi familia, dar petrec destul de mult timp în mijloacele de transport în comun şi atunci citesc. Dar acum să revenim la „Regele malefic”.

De data aceasta ne întâlnim cu Jude care, după ce şi-a trădat familia şi l-a păcălit pe Cardan să devină rege şi marioneta ei, realizează că ceea ce îi spunea Madoc este foarte adevărat: puterea se câştigă foarte uşor, mai greu este să o şi păstreze. Pentru ea este de-a dreptul extenuant să ţină pasul cu politica curţii zânelor, cu alianţele şi cu felul în care unii trec dintr-o tabără în alta. Iar Cardan este foarte greu de controlat, mai ales de când sentimentele lui Jude pentru el sau intensificat. Ea îl iubeşte, dar ştie că el nu vrea să îşi dea voie să o iubească şi face tot ce poate ca să o umilească în faţa tuturor. Din nou, ea se confruntă cu multe pericole şi trebuie să găsească trădătorul, reuşind totuşi să îşi menţină puterea într-o lume care nu este a ei şi care o vede ca pe o simplă muritoare, pe care o pot elimina oricând. În acest al doilea volum găsim aceleaşi trădări, sentimente contradictorii şi curajul de a trece peste toate astea atunci când unicul scop este păstrarea puterii. Mi-a plăcut Jude din toate punctele de vedere, pentru că este curajoasă, pentru că îi pune pe ceilalţi înaintea ei şi pentru că este dispusă să facă orice pentru a îşi atinge scopul, acela de a păstra coroana pe capul lui Cardan indiferent de ce se petrece şi felul în care dragostea pentru el nu o face să uite scopul. Iar finalul a fost de-a dreptul spectaculos. Sinceră să fiu nu mă aşteptam la aşa un final, deşi chiar nu mi-aş putea închipui un final mai bun al acestei poveşti. Abia aştept să citesc volumul trei, să aflu ce va face Jude în continuare şi cum va supravieţui ea mai departe, având în vedere cele întâmplate la finalul acestui volum. Trebuie să recunosc că acţiunea nu a fost atât de intensă ca în primul volum (care mie personal mi-a plăcut mai mult decât acesta), dar din nou cred că merită tot timpul din lume această carte.

Recomand cartea asta celor care iubesc fiinţele supranaturale, celor care vor să afle cum continuă Jude ceea ce a început în volumul anterior, dar şi celor care vor să afle cum este o carte care a câştigat un premiu Goodreads.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.