„Instincte primare, vol.1: Pasiuni periculoase” – Silvia D.F.

Silvia D.F. - Pasiuni Periculoase - vol 1
Silvia D.F. – Pasiuni Periculoase – vol 1

A trecut ceva timp de când nu m-am mai apucat de o serie, însă am zis să abordez altfel lucrurile de această dată. Aşa că, în ultima vreme, atunci când am fost curioasă despre o anumită serie, am început prin a cumpăra primul volum al seriei respective, sperând să îmi pot face o părere înainte de a continua. Aşa am ajuns să am pe acasă volumul 1 al seriei „Instincte primare”. Această cartea ajuns la mine într-un colet imens de cărţi pe care le comandasem de curiozitate. Deşi înainte nu citeam autori români, acum m-am hotărât să le acord o şansă unora dintre ei, să vedem ce descoperiri fac. Până acum, din autoarele editurii Stylished, am citit destul de multe, dar nu pot să spun că mi-au plăcut neapărat. Cărţile acestea sunt pentru mine scăparea din cotidian, evadarea din realitate şi, mai ales, o pauză de la cărţile „serioase” pe care le citesc (am pus acolo ghilimelele cu intenţie, pentru că, de obicei, nu citesc cărţi serioase). Deci, de fiecare dată când vreau să citesc şi ceva mai uşor, aleg aceste cărţi din bibliotecă. Dar să revenim la „Pasiuni periculoase”. Cartea aceasta m-a lăsat oscilând între dorinţa de a cumpăra şi al doilea volum şi cea de a nu mă mai apropia de continuarea ei prea curând, aşa că nu pot să spun că a fost o carte proastă, doar că nu este ceva la care aş vrea să revin în viitorul apropiat.

În „Pasiuni periculoase” facem cunoştiinţă cu Karla şi Danna, două prietene vechi, care se cunosc încă de la facultate şi locuiesc împreună în acelaşi apartament. Dar Danna se îndrăgosteşte de un băiat şi decide să plece cu el la munte, unde este răpită de un grup de terorişti, încercând astfel să ajungă la fratele ei, Alexander, ca să îl omoare. Alexander se mută cu Karla şi încearcă să o ţină departe de pericole, dar când viaţa Karlei este pusă în pericol, acesta decide că este momentul să o ia cu el într-o ascunzătoare secretă. Acolo Karla află mai multe despre Alexander şi despre cei care sunt dispuşi să lupte alături de acesta pentru a o recupera pe Danna. Karla întră astfel într-o lume diferită de a ei, învaţă să se bată şi vrea să ajute la acţiunea de salvare a prietenei ei. Însă se mai întâmplă ceva neaşteptat (eh, eu mă aşteptam, dar na) şi cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt. Lupta pentru supravieţuire îi uneşte pe cei doi şi toţi cei implicaţi în treaba asta au de luat decizii destul de dificile. Cartea se termină în suspans (că altfel cum ar mai cumpăra cineva volumul doi, dacă s-ar termina frumos) şi, într-un fel, mi-a trecut prin minte să îmi comand volumul următor, dar a fost doar un simplu gând şi am renunţat rapid la idee. Povestea de dragoste dintre Karle şi Alexander era destul de previzibilă. Acţiunea cărţii este destul de alertă, deci este oarecum uşor de citit, iar personajele mereu au câte un secret nou pe care cititorul îl descoperă pe parcursul cărţii. Până la urmă cartea este simpatică, într-un fel, dar nu suficient de atrăgătoare. Probabil că nu voi afla cum se va termina această poveste, însă nu pot spune că regret cumva acest detaliu. Există foarte multe serii care merită timpul şi energia mea, aşa că rămâne să continui să citesc, până când voi găsi acea serie care să mă facă să nu o pot lăsa din mână, indiferent cate volume are.

Recomand cartea aceasta celor care vor o lectură uşoară şi previzibilă, o carte de weekend, celor care doresc să citească o poveste de dragoste care a escaladat rapid de la o pritenie cu beneficii (sau partide de sex ocazional, depinde cum vreţi să vedeţi lucrurile), dar şi celor care vor suspans, acţiune, spioni şi răpitori gata de orice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.