„În umbra paşilor tăi” de Vitali Cipileaga

Vitali Cipileaga - În umbra paşilor tăiDe la începutul anului am citit numai cărţi una şi una (cu excepţia „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit”). Şi una dintre cele mai frumoase a fost cartea asta. Aş zice că „În umbra paşilor tăi” este în primul rând un roman de dragoste, dar şi o carte tristă despre pierderi şi suferinţă. Are câte un pic din toate elementele care ar putea-o face o carte de succes. Este interesantă, captivantă, plină de mister, iar la sfârşit toate revin la normal şi viaţa îşi urmează cursul firesc.

În centrul acţiunii se află Theodor (sau Theo cum îi zic prietenii) care şi-a pierdut iubita (pe Paula) într-un accident rutier. După un timp, Theo îşi schimbă cariera, locuinţa, dar indiferent ce face tot nu o poate uita pe Paula. Totuşi trăieşte cu gândul la ea şi repetă ritualuri care să îl facă să se simtă mai aproape de ea. Se implică într-o relaţie, dar neîncrederea şi confuzia fac ca aceasta să nu funcţioneze. Pe scurt, este o poveste despre dragostea care învinge totul, chiar şi moartea.

Când am deschis cartea prima dată, mă aşteptam să fie încă un roman siropos, de dragoste, dar în schimb am găsit o grămadă de detalii care m-au intrigat şi m-au ţinut cu sufletul la gură până la sfârşit. Finalul este drăguţ (sincer aş fi preferat ceva mai profund), iar per total carte mi-a plăcut mult. Este o carte pentru toţi cei care nu caută doar o simplă poveste de dragoste, ci şi o carte care să îi ţină în suspans până la sfârşit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.