„Diabolic – Am murit, din fericire vol.5” – Theo Anghel

Theo Anghel - Diabolic
Theo Anghel – Diabolic

Astăzi vă voi vorbi despre ultimul volum al seriei „Am murit, din fericire”, carte la care de abia aşteptam să ajung şi, în acelaşi timp, pe care speram să nu o termin. Când am început cu prima carte a seriei, am avut mari emoţii, deoarece sunt destule volume şi speram să mă prindă. Dar apoi nu am mai reuşit să mă opresc. Ador să citesc cărţi care nu au continuări, deoarece ştiu că atunci când se termină, nu mai trebuie să reţin detalii despre personaje, locuri şi întâmplări la care se face referire mai târziu. Dar, anul trecut, când am citit foarte multe serii, am descoperit că este interesant să mă reîntâlnesc cu personajele îndrăgite de mine, fiind ca şi cum m-aş reîntâlni cu vechi prieteni, citindu-le aventurile şi trăind alături de acestea noi peripeţii. Cât despre „Diabolic”, am sperat să ajung şi la acest volum, curioasă fiind cum se va termina aventura Orianei, sperând într-un final unde dragostea învinge (sau ceva romantic de genul acesta), însă chiar nu mi-am dorit să se termine seria, deoarece m-am ataşat mult de personajele acesteia. Dar, cu toate că am terminat-o de citit, seria aceasta va ocupa mereu un loc special în inima mea.

Oriana se reîntoarce în Chaos, împreună cu îngerii ei, dar viaţa nu poate fi la fel, mai ales că aceştia şi-au păstrat toate amintirile şi că ea nu îl mai are pe Marc alături. Bineînţeles, din primul moment, se gândeşte cum să facă să îl aducă pe iubitul ei înapoi, însă lucrurile se complică teribil pentru ea, nereuşind să se reintegreze în viaţa ei. Aduce în casa dată de Dumnezeu pe cerşetorii din canale, iar ea şi îngerii se mută în casa lui Marc. Între timp apar noi probleme la bar, unde Oriana se duce de dragul prietenei ei, iar recuperatorul pe care trebuia să îl ajute ea, ajunge să îşi rateze toate misiunile, astfel încât fata este rugată să îl ducă în Sanctuar. Cum nimeni nu ştie ce se poate întâmpla cu el, Oriana refuză iniţial, însă, pe măsură ce este forţată de împrejurări, pleacă în drum spre Sanctuar, ca să îşi îndeplinească misiunea. După un drum plin de peripeţii, aceasta ajunge la destinaţie, însă acolo este tentată de diavol să îi fure sufletul lui Marc şi să îl reînvie pe acesta. Pentru fapta sa este trimisă la închisoarea din Sanctuar, urmând să fie condamnată la moarte. Însă lucrurile nu sunt atât de simple şi cartea se termină în cel mai neaşteptat fel posibil. Am adorat şi am urât finalul acestei cărţi, nici acum nu aş şti ce să zic despre el, dar până la urmă acesta este şi farmecul unei astfel de încheieri. Am adorat-o pe Oriana, felul ei de-a fi şi felul în care se descurcă în situaţiile limită, dar şi povestea de dragoste dintre ea şi Marc, o poveste frumoasă, care supravieţuieşte timpului şi spaţiului şi, probabil, câştigă la final. Am trăit atâtea emoţii frumoase citind această carte, încât nu pot spune decât că îmi va fi dor de ea şi mereu îmi voi aminti cu drag de ceea ce am citit în volumele acestei serii.

Recomand cartea aceasta celor care vor să afle cum se termină atât o aventură, cât şi o frumoasă poveste de dragoste, celor care vor să citească o serie care te face să simţi atâtea lucruri, bune în general, dar care se termină într-un mod cu totul neaşteptat, o carte plină de aventuri şi situaţii limită, unde prietenii şi dragostea sunt singurele arme cu care te poţi lupta împotriva răului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.