„Ce se întâmplă cu noi?” – Huntley Fitzpatrick

Huntley Fitzpatrick - Ce se întâmplă cu noi?
Huntley Fitzpatrick – Ce se întâmplă cu noi?

Pe la începutul verii, când mă uitam prin bibliotecă după cărţi pe care să le citesc vara aceasta şi pe care să le iau cu mine la mare, am descoperit cartea asta, despre care nici nu bănuiam că are legătură cu vara, dar, după câte am observat mai apoi, este povestea perfectă pentru vacanţă. „Ce se întâmplă cu noi?” este una dintre cărţile cele mai vechi pe care le am în bibliotecă, în sensul că este acolo dintotdeauna, dar mereu am avut altă stare şi cum titlul nu mi-a inspirat mare lucru (nici acum nu îmi dau seama ce m-a determinat să o cumpăr), a rămas necitită până acum. Dar nu puteam pleca în vacanţă fără o carte de la editura Epica, deoarece din când în când mi se face dor de cărţi care să aibă mai mult decât o simplă poveste de dragoste, aşa că în sfârşit i-a venit şi ei rândul. Şi un alt lucru pe care l-am observat zilele astea a fost acela că majoritatea cărţilor pe care le-am citit până acum vara asta au fost cărţi de dragoste, de parcă nicio crimă, niciun jaf şi nicio nenorocire nu s-ar petrece vara, toate iau pauză, criminalii sunt la mare în slipi şi lumea este frumoasă. Ei bine, noroc că nu citesc tot timpul numai un anumit tip de cărţi că altfel aş fi luat-o pe arătură. Revenind la cartea noastră de astăzi, de abia aşteptam să vă povestesc încă o poveste despre o iubire secretă.

Samantha Reed, personajul nostru principal, este o fată liniştită, responsabilă, inteligentă şi, mai ales, corectă. Ea face tot ceea ce trebuie pentru a nu îşi supăra mama, senatoarea Grace Reed, care este implicată într-o nouă campanie politică, lăsându-şi astfel fetele, pe Samantha şi pe sora ei Tracy, mai libere într-o vară. Samantha, în afară de tot ceea ce trebuie să facă la multiplele joburi pe care le are, urmăreşte de ceva vreme, în secret, familia care s-a mutat la casa de alături. Familia Garrett este una foarte numeroasă, dar, dintre toţi, atenţia Samanthei este atrasă de Jase, băiatul care este de aceeaşi vârstă cu ea. Cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, iar Samantha începe să o ajute pe doamna Garrett cu copiii cei mici, atunci când aceasta trebuie să iasă. Dar ea nu spune nimănui de relaţia ei cu Jase sau apropierea de familia Garrett, până într-o noapte când un tragic accident se petrece, care le va schimba viaţa tuturor. Şi aşa ajungem să o cunoaştem pe Samantha aşa cum este ea de fapt, curajoasă şi corectă. Desigur că nu vă voi spune cum se termină toată povestea asta, dar cred că vă puteţi închipui şi voi. Mi-a plăcut foarte mult felul în care cei doi adolescenţi s-au maturizat şi au descoperit dragostea şi lucruri noi împreună, felul în care membrii familiei Garrett se ajutau şi se sprijineau unul pe celălalt la nevoie, fiind definiţia familiei perfecte, tot ceea ce visăm cu toţii să avem într-o bună zi. Am adorat şi povestea de dragoste dintre Sam şi Jase, felul sincer în care se iubeau, dar şi felul în care dragostea lor a supravieţuit tuturor obstacolelor şi diferenţelor sociale. Şi aş putea spune că aceasta este şi o carte despre prietenie, dar prietenia nu este aşa cum ne-am aştepta, deci aş zice mai degrabă că este doar o poveste de viaţă. Iar, în general, am şi învăţat câte ceva din relaţia dintre personaje, deci este o carte destul de mişto.

Recomand cartea aceasta celor care încă nu s-au săturat de poveşti despre vară, dragoste şi alte dulcegării de genul acesta, celor care vor să citească o poveste clasică de dragoste şi maturizare, genul acela pe care numai în cărţi o găsim, dar şi celor care pleacă la mare şi vor să aibă o astfel de poveste cu ei în bagaj, pentru atunci când stau pe plajă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.