„Vara iubirii noastre” – Carley Fortune

Carley Fortune - Vara Iubirii Noastre
Carley Fortune – Vara Iubirii Noastre

Fiind vară şi eu la mare mi-e dor să vă povestesc despre cărţile de dragoste, romanele cu şi despre călătorii şi celelalte cărţi minunate cu care mi-am început eu vara. La începutul lunii iunie, am lăsat deoparte tot ce îmi propusesem să citesc, am căutat prin bibliotecă cele mai colorate cărţi şi cele mai atrăgătoare titluri, ca să intru în atmosfera estivală. Şi astăzi vreau să vă povestesc despre una dintre aceste cărţi. Anul trecut, umblând prin târgul de carte Gaudeamus, am căutat două tipuri de cărţi: cărţi cu şi despre Crăciun şi cărţi cu şi despre mare. Cum din prima categorie nu am găsit prea multe candidate, din cea de-a doua am găsit o mulţime. Este impresionant ce număr mare de cărţi sunt scrise pe tema călătoriilor. Şi când este cel mai mişto să călătorim şi să citim despre asta? Ei bine, aţi ghicit, vara. Vara este anotimpul meu preferat (şi asta nu doar pentru că sunt născută vara, ci şi pentru că ador tot ce presupune vacanţa de vară) şi ador să ies prin parc să citesc sau pur şi simplu să mă ascund prin vreun colţ răcoros de căldura de afară şi să citesc. Ba mai mult, ador să stau pe terasa hotelului de la mare, să ascult valurile şi să citesc. Deşi sunt mult mai puţine activităţi de făcut în anotimpurile reci, eu tot vara reuşesc să citesc cele mai multe cărţi, ba chiar să şi scriu despre ele. Aşa se face că astăzi vă voi vorbi despre prima carte cu şi despre vară!

„Vara iubirii noastre” este un roman care ne descrie povestea de dragoste dintre Persephone (numită şi Percy) şi Sam Florek. Părinţii lui Percy se hotărăsc să cumpere o cabană cât mai departe de Toronto, unde să îşi petreacă vacanţele de vară, cât mai departe de oraşele aglomerate şi aşa ajung să deţină o astfel de cabană în Barry’s Bay, pe malul unui lac. De îndată ce au ajuns acolo, Percy şi familia ei au făcut cunoştiinţă cu băieţii familiei Florek: Sam şi Charlie. Sam şi Percy s-au împrietenit imediat, fiind aproape de aceeaşi vârstă şi astfel au ajuns să îşi petreacă tot timpul împreună. După cum mă cam aşteptam, s-au îndrăgostit unul de celălalt, însă, cum niciunul nu avusese experienţă în dragoste, s-au temut să nu se apropie prea mult, ca să nu îşi strice prietenia. Până la urmă, cei doi ajung împreună, dar se despart, pentru că Sam pleacă să studieze medicina, iar Percy rămâne singură în Barry’s Bay. Dar atunci se petrece ceva, iar Percy are un secret groaznic, pe care nu îl poate împărtăşi cu Sam. La sfârşitul verii familia lui Percy vinde cabana şi ea revine în Toronto. După doisprezece ani, timp în care cei doi nu vorbesc deloc, Charlie o sună să îi spună că a murit mama lor, Sue, la care fata ţinea enorm. Aşa că cere concediu şi fuge pentru a putea fi alături de prietenii ei la înmormântarea mamei acestora. Ceea ce ea şi Sam au avut a fost dragoste adevărată, deoarece, de îndată ce se văd, focul dintre ei se reaprinde. Dar Percy îi mărturiseşte secretul pe care l-a ascuns atâţia ani de Sam şi depinde numai de acesta dacă poate sau nu să treacă peste asta pentru ca cei doi să poată fi din nou împreună. Mi-a plăcut această carte pentru frumoasa poveste de dragoste pe care o spune, mi-a plăcut să îi urmăresc pe cei doi copii maturizându-se şi felul în care dragostea lor a învins distanţa, timpul şi obstacolele care îi despărţeau. Aceasta este o carte drăguţă de dragoste pe care o puteţi citi pe malul mării sau în confortul unei cafenele, o carte despre vară, prietenie, dragoste şi greşeli şi deşi finalul a fost previzibil, mi-a plăcut la nebunie felul în care s-a sfârşit.

Recomand cartea aceasta celor care vor să citească o poveste de dragoste dintre doi adolescenţi, o poveste despre maturizare şi felul în care dragostea a ajutat doi oameni să se regăsească după mulţi ani, dar şi o poveste despre familie, sinceritate şi înţelegere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.