„Câteva motive să iubeşti viaţa” – Matt Haig

Matt Haig - Câteva motive să iubeşti viaţa
Matt Haig – Câteva motive să iubeşti viaţa

Cred că şi tu poţi enumera „Câteva motive să iubeşti viaţa”, indiferent de probleme, suferinţe sau răutatea celor din jur. Astăzi, în ultima zi din an, m-am hotărât să închei totul într-o notă optimistă, să descopăr împreună cu voi parte plină a paharului, lăsând optimismul să domine. Haideţi pentru o zi să ne gândim la tot ce este bun în viaţa fiecăruia, la cei pe care îi iubim şi la tot ce ne înfrumuseţează viaţa, chiar dacă este vorba doar de o floare, de un zâmbet din partea unui străin sau animalul nostru de companie. Şi, chiar dacă nu suntem cei mai fericiţi sau optimişti, cu siguranţă că vom putea să găsim o parte bună în tot ceea ce ni se întâmplă, o rază de speranţă care sparge norii. Aşa aleg eu să îmi petrec ultima zi din an, fericită. Sunt fericită cu viaţa mea, cu prietenii mei, cu familia mea, cu animalele mele de companie, cu tot ceea ce am şi cu ceea ce nu am, dar poate voi avea într-o bună zi, cu soarele care răsare în fiecare dimineaţă, cu puţinele clipe pe care le-am avut să citesc şi cu toate micile bucurii pe care le-am trăit pe parcursul anului acesta. Iar cartea asta despre care vă voi vorbi astăzi este o completare la tot ceea ce cred despre viaţa mea, încă o picătură de optimism în ultimele clipe ale acestui an. Am adorat tot ce am citit din cărţile scrise de Matt Haig. Cărţile de Crăciun sunt absolut magice, iar celelalte sunt adevărate lecţii de viaţă. Iar această carte este încă una de pus pe lista celor pe care le am la suflet.

Matt Haig ne povesteşte de data aceasta de ceva ce a trăit el atunci când avea 24 de ani. Într-o zi, din senin, lumea lui s-a prăbuşit, iar el a căzut pradă depresiei. Din cauza acesteia, el nu mai vedea nimic bun în viaţa sa, ducându-l în pragul sinuciderii. Aşa că s-a hotărât să scrie despre asta ca să încerce să ajute oamenii care au aceeaşi problemă pe care a avut-o el. Prin exemple personale, ne descrie felul în care a reuşit să depăşească acel moment cumplit din viaţa sa. Cartea aceasta nu este doar o carte cu sfaturi, este un colac de salvare pentru cei care se confruntă cu depresia. Şi astfel ne arată câteva motive în plus pentru care să ne iubim viaţa. După cum scrie autorul, depresia nu este o boală fizică, iar oamenii din jur nu ştiu sau nu înţeleg întotdeauna ce se petrece în mintea şi în sufletul celui care suferă de depresie, însă este de o mie de ori mai gravă decât multe alte boli., pentru că în acest caz lupta se duce împotriva psihicului şi trebuie să fii extrem de puternic ca să te lupţi cu asta şi să şi ieşi învingător. Am trăit această carte plină de optimism, am suferit alături de autor, dar, mai ales, m-am bucurat de fiecare mică victorie care îl ajuta pe acesta să îşi depăşească problemele. A fost emoţionant să citesc despre depresie, dar am şi simţit doza de optimism care reieşea din paginile cărţii, a fost pentru mine o lecţie de viaţă, o oportunitate să înţeleg mai bine care e faza cu depresia. Aşa că astăzi am vrut să vă vorbesc despre această carte din mii de motive, nu doar pentru că a fost ultima carte citită de mine în luna noiembrie, ci fiindcă cu toţii avem nevoie să citim ceva amuzant şi plin de optimism. Eu mereu încerc să văd numai partea bună în tot ceea ce mă înconjoară, iar viaţa este frumoasă, chiar şi aşa, plină de obstacole şi probleme, pentru că fără acestea nu am aprecia la fel de tare binele, frumosul şi persoanele care ne înconjoară. O să închei aici acet articol, cu speranţa că veţi alege să vedeţi mereu partea plină a paharului şi să învingeţi greutăţile vieţii, care fac victoria să fie mai dulce.

În primul rând, recomand cartea aceasta celor care suferă de depresie, pentru că este o problemă gravă, o suferinţă, o povară şi sper ca această carte să vă ajute să vă învingeţi demonii, celor care vor să citească o carte emoţionantă, amuzantă şi optimistă, despre luptă şi învingători, dar şi celor care doresc să citească o poveste adevărată, un adevăr despre care nu mulţi ar fi fost în stare să scrie cu atâta sinceritate precum Matt Haig.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.