„Biblioteca invizibilă” – Genevieve Cogman

Genevieve Cogman - Biblioteca invizibilă
Genevieve Cogman – Biblioteca invizibilă

Pe la începutul lunii iulie, am făcut puţină ordine prin biblioteca mea şi am descoperit că am cărţi necitite care au ajuns pe rafturile mele acum câţiva ani buni. Acesta este şi cazul cărţii despre care vreau să vă vorbesc astăzi. Pentru mine, o casă fără bibliotecă nu se poate numi „acasă”, deoarece nu m-aş simţi niciodată bine, dacă nu aş fi înconjurată de cărţi. Iubesc să le văd cotoarele colorate, să le simt mirosul, fie la început când sunt noi, fie când sunt pline de praf şi miros a vechi. Mă simt bine să le ştiu aproape, putând oricând să întind mâna şi să pătrund într-o nouă lume. De fiecare dată când mă uit prin bibliotecă după o nouă carte pe care să o încep, mă simt extraordinar, trecând cu privirea peste rafturi întregi de cărţi, căutând candidatul perfect pentru starea mea de spirit din acel moment. Cărţile sunt nişte lumi, prin care călătoreşti de fiecare dată când citeşti, aşa că mi-a plăcut foarte tare această carte, deoarece am trăit aventura alături de personajele pe care le-am îndrăgit de la prima pagină şi subiectul este foarte drăguţ.

Acest prim volum din seria „Biblioteca invizibilă” (până de curând nici nu ştiam că este o serie, dar omul cât trăieşte învaţă) ne prezintă pe Irene, un agent foarte special al Bibliotecii, una dintre cele mai secrete organizaţii, care se ocupă cu strângerea de anumite exemplare foarte valoroase şi importante ale unor cărţi, din toate universurile paralele. Povestea începe în plină acţiune, atunci când Irene şi-a îndeplinit o misiune şi fuge pentru a putea duce cartea recuperată în Bibliotecă. Deşi spera la puţină linişte după această ultimă misiune, ba chiar nişte timp liber pe care să-l dedice cititului, Irene nu are timp de aşa ceva. O nouă misiune se iveşte într-o lume cuprinsă de haos, ba mai mult, se trezeşte obligată să ia cu ea un ucenic misterios, care pare că a apărut de nicăieri, pe nume Kai. Londra, căci acolo ajung cei doi, este infestată de haos, ceea ce înseamnă că răul este prezent, iar legile naturale sunt modificate de supranatural şi de magie. De acolo, cei doi trebuie să recupereze o variantă a cărţii cu poveşti de Fraţii Grimm, carte care a fost în posesia mai multor persoane, ultima dată fiind deţinută de un vampir care a fost omorât, iar de atunci nimeni nu ştie ce s-a petrecut cu cartea, pentru că nu a fost găsită. Irene şi Kai caută cartea respectivă, însă în drumul lor descoperă lucruri incredibil de rele, sunt atacaţi de forţele răului de nenumărate ori şi scapă ca prin urechile acului de fiecare dată. Finalul este extrem de interesant, încât imediat ce am terminat această carte nu am rezistat să caut pe internet şi celelalte volume, pe care am de gând să le citesc cât mai repede cu putinţă. Plină de acţiune, exact aşa cum îmi place mie, cartea asta cu greu ar putea plictisi pe cineva. Mereu apare ceva neaşteptat, o capcană sau un nou personaj care influenţează cu câte ceva căutările eroilor noştri, chestie care ameninţă să distrugă şansele lor de a găsi ceea ce caută. Cartea aceasta este una dintre preferatele mele, nu doar datorită subiectului, cât şi întâmplărilor şi poveştii pline de pericole, societăţi secrete, vampiri, creaturi controlate prin magie, dragoni şi o mulţime de piedici de acest gen.

Recomand cartea aceasta tuturor iubitorilor de cărţi şi biblioteci, celor care vor să citească un fantasy care te va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină, iar apoi te va face să îţi doreşti să nu se fi terminat şi rămâi curios ce se va petrece în următoarele volume, dar şi celor care apreciază cărţile complicate, cu creaturi paranormale, unde nimeni şi nimic nu este ceea ce pare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.