„Un Crăciun cu bucluc” de Anne K. Joy

      Niciun comentariu la „Un Crăciun cu bucluc” de Anne K. Joy

Anne K. Joy - Un Crăciun cu buclucAstăzi am terminat seria „Magia Crăciunului” şi nu oricum: am citit cele cinci cărţi în doar cinci zile, menţinând ritmul de o carte pe zi. Este o reuşită drăguţă, deşi ştiu că nu e chiar impresionantă, deoarece nu sunt nişte cărţi care să fie greu de citit, ci mai degrabă o serie drăguţă şi uşurică pentru zilele de iarnă. Sunt lectura perfectă pentru anotimpul acesta şi mi-au înveselit după-amiezele (nu ştiu cum am făcut dar mereu am început cărţile astea în jurul orei şase după-amiaza şi le-am terminat până să se facă prea târziu), iar acum că le-am terminat pot să spun că apreciez sincer seria asta. Nu pot să zic că sunt cele mai minunate cărţi din lume, dar sunt plăcute şi merită un loc prin bibliotecă (deşi cred că în viaţa asta nu voi mai reveni la ele, cu toate că am o listă de cărţi pe care mi-aş dori să le mai citesc la un moment dat). Anne K. Joy a reuşit să menţină o acţiune alertă şi în acest ultim volum, ceea ce m-a ajutat să nu vreau să las cartea din mână până la final şi a folosit din nou tehnica aceea de a duce personaje secundare în lumina reflectoarelor, lucru care m-a făcut să îmi placă şi mai tare seria asta. Însă în acest volum, deşi se acţiunea se petrece tot în decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă, nu am simţit atât de prezentă magia sărbătorilor şi tot acel miracol al Crăciunului, dar a fost totuşi o lectură simpatică.

De data aceasta îi avem ca personaje principale pe Diane Owen, asociata lui Audrey Pepper, şi Mathias Hyde. Mathias apare în volumul trei al seriei, doar într-o scenă în care intră în librăria deţinută de Audrey şi Diane pentru a cumpăra o carte, dar ajunge să se culce cu Diane, după care aceasta află că el era logodit. Ei bine, în „Un Crăciun cu bucluc” aflăm că Diane fuge în Vegas cu Mathias în ziua nunţii lui şi se căsătoresc acolo, pentru ca mai apoi Mathias să o părăsească pentru a se întoarce la logodnica lui, Leona, care pretindea a fi însărcinată. Diane află că zvonul nu era adevărat şi se duce să îl înfrunte pe Mat. El are de ales între dragoste şi familia lui, care îl presează să se căsătorească cu Leona, pentru a face o alianţă profitabilă din punct de vedere financiar între cele două familii înstărite. Şi de aici se dezlănţuie iadul pe pământ. Realizând diferenţele dintre ei, Diane încearcă totuşi să demonstreze că banii nu sunt totul şi învaţă o lecţie preţioasă pe parcurs şi anume că în viaţă orice faptă atrage după sine nişte consecinţe. Dispusă să rişte totul, Diane şi Mat au de înfruntat o lume în care cei din clase sociale diferite nu au nicio şansă să reziste împreună. Finalul nu este unul spectaculos, dar nu pot spune că nu mi-a plăcut cartea, per total. Ceea ce pot spune despre cartea asta este că mi s-a părut un pic mai previzibilă decât celelalte din serie, dar chestia asta nu mi-a stricat părerea generală asupra acestui volum sau asupra seriei, în general. Tot ce pot să spun este că sunt cărţi care se citesc repede şi nu pun mari probleme imaginaţiei, când e vorba de personaje sau de acţiune în general. În plus, pot spune că prefer o lectură mai greuţă, ceva care să îmi provoace imaginaţia, ceva care să mă facă să mă gândesc în mii de feluri la semnificaţii ascunse, dar având în vedere sezonul şi faptul că vreau să apuc să termin toate cărţile cu tematică de Crăciun pe care le am prin bibliotecă, cred că merg citite.

Recomand cartea asta tuturor celor care au apreciat seria până acum (doar nu o să vă daţi bătuţi chiar aşa, la final, nu?) şi sunt curioşi să afle cum se termină poveştile astea, acelor cititori care sunt romantici incurabili şi cred că dragostea învinge totul şi celor care vor să rămână în aria aceasta a sărbătorilor de iarnă, citind poveşti de dragoste, adânciţi într-un fotoliu, sub o păturică şi cu o cană de ceai sau, de ce nu, de ciocolată caldă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.