„Puterea” Rhonda Byrne

      Niciun comentariu la „Puterea” Rhonda Byrne
Rhonda Byrne - Puterea
Rhonda Byrne – Puterea

Ştiu că până acum am tot scris despre altfel de cărţi, însă din când în când mai iau câte o pauză de la literatură şi citesc cărţi cum este „Puterea”. Iar ca să înţelegeţi mai bine care e faza o să vă spun o scurtă poveste. Acum câţiva ani, am descoperit filmuleţul „Secretul”. L-am urmărit cu sufletul la gură şi am încercat să aplic în viaţa reală ce am văzut eu pe acolo. „Secretul” ne arăta cum putem atrage în viaţa noastră orice: fericire, bani, relaţii şi tot ce ne putem dori pentru noi. Şi, pentru cei care nu ştiu, secretul se bazează pe legea atracţiei. De fapt, acesta este secretul care ne poate ajuta să avem tot ce ne dorim. Poate mulţi dintre voi veţi crede că este o porcărie, însă nu este. L-am încercat. Şi fie că mă credeţi sau nu mi-am materializat maşina visurilor mele şi într-o perioadă chiar mi s-a schimbat viaţa. Dacă după povestea asta vă întrebaţi: dar de ce dacă poţi face toate astea nu ai făcut mai multe pentru tine? Ei bine, am făcut strictul necesar. Nu am nevoie de o casă mai mare, de o maşină mai scumpă şi am familia şi maşina pe care mi-a dorit-o. Am biblioteca visurilor mele şi am suficienţi bani încât să îmi fac mici plăceri din când în când. Iar acum să revenim la „Puterea”. Ţin să vă spun de la început că eu nu am citit cartea „Secretul”, doar am văzut filmul (şi sinceră să fiu încă mă impresionează enorm şi vi-l recomand şi vouă), dar am vrut să văd ce lucruri noi mai ne dezvăluie autoarea. Iar cartea asta mi-a plăcut pentru că este destul de interesantă şi am aflat şi chestii noi.

În cartea „Puterea”, autoarea ne dezvăluie un alt secret, iar secretul este iubirea. Cartea încearcă să ne arate cum am putea face ca să trăim viaţa extraordinară pe care o merităm. Toţi merităm să fim fericiţi şi viaţa ar trebui să fie foarte uşoară, plină de bucurii. Dar pentru a descoperi asta, trebuie mai întâi să înţelegem ce principii funcţionează în viaţa noastră, să găsim „Puterea” interioară şi să înţelegem cum o putem folosi ca să ne bucurăm de viaţă din plin. Cartea ne prezintă cea mai mare putere din univers şi anume iubirea. Şi putem obţine bani, relaţii, sănătate, carieră şi o viaţă perfectă dacă ştim cum să o uitilizăm. În această carte sunt 12 capitole care încearcă să ne înveţe exact asta: cum să ne bucurăm de sănătate şi de toate celelalte lucruri care ne fac viaţa mai frumoasă. Deşi unele informaţii le ştiam deja din „Secretul”, am aflat şi o mulţime de lucruri noi din cartea asta. Ador ilustraţiile, modul în care este structurată cartea şi felul pozitiv de a vorbi al autoarei. De asemenea, această carte este plină de exemple din viaţa autoarei, chestie care apropie cititorul. Peste tot textul este presărat cu scurte citate de diverşi oameni faimoşi, iar aceste citate sunt foarte frumoase şi pline de înţelepciune. Dar, trebuie să recunosc, de a începutul cărţii am înţeles ideea, însă prin ultimele capitole deja mi-am cam pierdut răbdarea, pentru că simţeam că se repetă aceleaşi concepte şi aceleaşi idei spuse mereu cu alte cuvinte. Dar, dacă ignor acest fapt, în general mi-a plăcut această carte. Nu pot să zic că mi-a plăcut mai mult „Secretul”, pentru că nu am citit şi cartea aceea, dar „Puterea” m-a mai învăţat câte ceva şi abia aştept să pun în practică legea iubirii să vedem ce iese.

Vă recomand să citiţi această carte cu inima şi mintea deschisă, pentru că explică nişte lucruri care nu sunt întotdeauna uşor de asimilat, dar care, atunci când sunt înţelese şi se crede în ele, vă pot schimba viaţa. Şi, în încheiere, vă repet ce zice autoarea: „Viaţa este fermecată!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.