„Din America, experiment în doi” – Elena Armas

Elena Armas - Din America experiment în doi
Elena Armas – Din America, experiment în doi

Vara trecută mi-am petrecut-o, printre altele, în compania cărţii Elenei Armas, „Din Spania, cu dragoste”. Stilul acestei autoare m-a fascinat şi, astfel, iată-mă din nou citind şi vara aceasta o nouă carte scrisă de ea. Pentru cei care au mai citit ce am scris eu pe aici nu este niciun secret că ador cărţile editurii Epica. Pentru ceilalţi, iată aţi aflat un lucru nou despre mine. Îmi plac cărţile de dragoste (şi asta am mai spus şi nu promit că nu o să repet chestia asta la infinit), dar mai ales cele scrise bine, nu doar cele siropoase gen Sandra Brown. Îmi plac romanele care au şi o acţiune interesantă şi personaje complexe, nu doar poveştile de dragoste din ele, aşa că sunt destul de atentă la detalii, pentru că uneori mi se ia de clasicele romane şi îmi vine să fug în lume când deja ştiu din primele pagini cam cum se va termina povestea asta şi, în plus, nici măcar nu mă surprinde cu nimic acţiunea. Dar nu este şi cazul acestei cărţi. Elena Armas scrie cărţi de dragoste super mişto! Un lucru pe care nu îl ştiam era existenţa acestei cărţi, până nu mi-a împrumutat-o o vecină. Şi da, nici eu nu ştiu chiar toate cărţile care apar peste tot în lume, pentru că sunt blogger, nu librărie. Însă ador să descopăr mereu cărţi noi, autori noi sau chiar să îi redescopăr pe cei vechi, aşa cum vine ei la mine, fără să caut eu ceva anume. Dar să revenim la cartea noastră. Ei bine, pt spune că m-a captivat de la primul capitol şi a fost alegerea de lectură perfectă. Ba mai mult, mai aveam vreo 100 de pagini până o terminam şi am stat târziu în noapte, până la ultimele 40, când somnul m-a învins şi am adormit cu ea pe mine. Cititorii adevăraţi ştiu senzaţiile unice pe care le ai când te trezeşti dimineaţa, în aceeaşi poziţie în care ai adormit, cu cartea pe tine!

De data aceasta, am călătorit în America, unde Rosie Graham, prietena cea mai bună a Linei, întâmpină o problemă neaşteptată, i se prăbuşeşte tavanul apartamentului în care stătea cu chirie şi hotărăşte să se mute provizoriu în apartamentul Linei, care era plecată în luna de miere. Dar Lina nu răspundea la telefon, iar Rosie nu a putut să o anunţe că se va muta la ea. Într-una din seri se trezeşte la uşă cu nimeni altul decât verişorul Linei, Lucas, pe care Rosie îl plăcea în secret (nu pentru că îl cunoscuse vreodată, ci pentru că i l-a arătat Lina pe reţelele de socializare, iar de atunci Rosie îi urmărea fiecare pas). Lucas a fost un surfer excelent, dar un accident i-a pus capăt carierei sale. Astfel, acum călătorea prin America, fugind de tot ce i s-a întâmplat. Deşi apartamentul Linei era open-space şi avea doar un pat şi o canapea, cei doi hotărăsc să îl împartă ca prieteni. Apoi, Lucas o aude pe Rosie spunându-i Linei, care până la urmă a răspuns la telefon, că ar trebui să facă ceva ca să îi revină inspiraţia şi să poată termina romanul pe care îl scria. Şi acesta îi propune să o ajute, ieşind împreună la nişte întâlniri „experimentale”. În mod uimitor, Rosie îşi recapătă inspiraţia, dar cei doi se şi îndrăgostesc pe bune. Dincolo de povestea de dragoste dintre Rosie şi Lucas, am adorat fiecare părticică din cartea asta. Am stat cu sufletul la gură, pagină după pagină, şi, deşi îmi place să termin cât mai târziu cărţile care îmi plac cu adevărat, pe aceasta pur şi simplu nu am putut să o las din mână, chiar dacă s-a făcut târziu şi chiar m-a furat şi somnul. A doua zi, primul lucru pe care l-am făcut a fost să aprind lumina ca să pot să o termin. Iar acele ultime 40 de pagini m-au făcut să trec prin toate stările posibile! Iar scenele erotice au fost ceva de neînchipuit! Stăteam cu sufletul la gură ca să aflu când, în sfârşit, duc relaţia la un alt nivel, iar când am ajuns şi acolo… chiar a fost grozav! În general nu mă las impresionată de orice carte de dragoste, dar cu siguranţă că aceasta mi-a plăcut la nebunie.

Recomand cartea aceasta celor care vor să citească o poveste frumoasă de dragoste, care rezistă în timp şi la distanţă, celor care vor să călătorească vara aceasta măcar prin intermediul cărţilor citite, dacă în realitate nu prea pot, pentru că asta mi-am propus şi eu să fac, să străbat lumea prin intermediul cărţilor, în fiecare vară, dar şi celor care vor mai mult de la o carte decât o poveste de dragoste.