„Păcatele fiului” – Cartea a treia de Theo Anghel

Theo Anghel - Păcatele Fiului - cartea a treia

Unul dintre motivele pentru care de abia aşteptam să ajung la Bookfest era ca să fac rost de cartea a treia din seria „Păcatele fiului”. Aşa că am dat o tură rapidă pe la celelalte edituri şi m-am dus la standul editurii Quantum. Acolo am găsit-o pe Theo Anghel cu care am stat de vorbă o grămadă şi sincer aşa de bine m-am simţit încât nu mai vroiam să plec şi nici nu ştiu cum a trecut timpul, dar m-am bucurat foarte tare să stau de vorbă cu autoarele are se aflau la acel stand (autoare drăguţe, cu care îţi e mai mare dragul să vorbeşti). Am plecat de la târg încărcată cu energie pozitivă şi un chef nebun să ajung cât mai repede acasă şi să mă pun pe citit. Cât despre carte, nici nu mă aşteptam să fie mai prejos decât volumele anterioare. Este extraordinar cum volum după volum, cartea aceasta nu îşi pierde savoarea. Plină de replici care te fac să râzi, situaţii la limită şi câteva scene erotice, de ar roşi atât autorii străini de literatură erotică,cât şi cititorii acestui gen, este combinaţia perfectă şi genul acela de lectură pe care vreau să o recitesc la infinit. Sincer nu mă mai satur de aceată serie! Am tras de timp cât de mult am putut ca să nu o termin, pentru că volumul patru încă nu a apărut şi iar am fost lăsată în suspans, dar sper să citesc cât de curând şi acest ultim volum. Până atunci să vă spun câteva cuvinte despre cartea a treia.

Cartea a treia din seria „Păcatele fiului” continuă povestea Liei şi a lui Luca. Lia este în pericol din momentul în care Luca a găsit-o, riscându-şi viaţa atâta timp cât se află în preajma lui, deoarece demonul Naamah era pe urmele ei. Dar cu toate că încearcă să stea departe de Lia, Luca este mult prea îndrăgostit de ea ca să şi reuşească. Lia se confruntă din nou cu Naamah, care o posedă pe Mama Catinca, dar eşuează ca de fiecare dată. Dar nu de forţele răului care o atacă direct ar trebui să se teamă şi să se ferească Lia, ci de cele care stau ascunse, aşteptând momentul potrivit să o atace. Secretul pe care îl află Lia despre prietenul ei Dima este cel care o pune cel mai tare în pericol şi din nou se confruntă cu demoni puternici, gata să o omoare. În acest volum însă avem şi un personaj care schimbă taberele: djinul. Acesta consideră că este în avantajul lui să fie de partea Liei şi a lui Luca şi îi ajută de fiecare dată cum poate, iar la final el este cel care o salvează pe Lia de la moarte sigură. Volumul se termină în pom, ţinându-ne în suspans până la următoarea carte care promite să fie ultima. Sinceră să fiu sunt foarte curioasă cum se va termina această poveste, dar mai am puţin de aşteptat până atunci. Cartea aceasta mi-a plăcut enorm pentru că a reuşit să mă ţină „prinsă” şi am citit-o pe nerăsuflate. Este genul acela de carte are indiferent câte volume are cumva tot mai reuşeşte să mă surprindă cu câte ceva. De data aceasta finalul a fost epic! Chiar nu mă aşteptam ca Dima să ascundă un asemenea secret, iar această răsturnare de situaţie m-a făcut să aflu şi cum se va termina totul. Nici din acest volum nu lipsesc scenele de sex, acel gen de scene descrise în detaliu, de te fac să te urci pe pereţi. Dar ce mi-a plăcut foarte tare a fost faptul că acest volum a reuşit să mă facă să râd. Replicile dintre Lia cea beată şi djin au fost pur şi simplu mortale, încât abia m-am mai putut opri din râs, dar şi o grămadă de schimburi de replici dintre Lia şi Luca şi situaţiile comice în care s-au aflat au fost pur şi simplu delicioase! Pot să spun că volumul acesta are toate elementele ca să fie o carte de succes, deoarece m-a ţinut cu sufletul la gură, m-a făcut să râd, iar la sfârşit am rămas pur şi simplu şocată de final!

Recomand cartea aceasta tuturor (pe bune, nu cred că există persoană în lumea asta care să nu aprecieze o carte atât de bine scrisă, atât de complexă şi care mereu ţine cititorul în alertă) şi încă o dată repet ce am mai zis: nu am fost un mare fan al autorilor români, dar de când am descoperit cartea aceasta pot spune că vreau să le dau o şansă, pentru că se pare că avem câţiva autori (unii dintre ei nedescoperiţi de mine încă şi alţii pe care îi îndrăgesc) care chiar merită citiţi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.