„Oraşul mascat” – Genevieve Cogman

      Niciun comentariu la „Oraşul mascat” – Genevieve Cogman
Genvieve Cogman - Oraşul mascat
Genvieve Cogman – Oraşul mascat

De mult nu am mai citit o carte fantasy care să mă ţină cu sufletul la gură, să mă facă să îmi doresc să nu se mai termine şi, în acelaşi timp, să ador fiecare pagină. De îndată ce am terminat de citit „Biblioteca inizibilă”, prima carte din această serie, am şi căutat pe internet să aflu dacă sunt traduse şi alte volume ale acestei serii sau alte cărţi de aceeaşi autoare. Am comandat şi pe următoarele şi, de îndată ce am putut am revenit la ele. Am o mare problemă cu seriile, deoarece dacă citesc prea multe volume ale aceleiaşi serii la rând, atunci când ajung să scriu despre ele nu ştiu unde se opreşte un volum şi unde începe celălalt. Aşa că întotdeauna las câteva zile şi cărţi între volumele aceleiaşi serii, până termin de scris despre cartea respectivă, iar abia apoi mă apuc de următorul volum. La fel mi se întâmplă şi cu filmele după cărţile pe care le citesc, niciodată nu mă uit la un film, înainte să citesc cartea, pentru că îmi place să-mi imaginez lumile, personajele şi întâmplările, în felul meu, înainte de a le vedea aşa cum şi le-au imaginat alţii. Astăzi a venit rândul acestei cărţi, care este a doua din seria „Biblioteca invizibilă” şi care mi-a plăcut chiar mai tare decât primul volum, deoarece are o acţiune mai intensă şi mai multe situaţii limită.

Acest al doilea volum ne dezvăluie un complot, o tentativă de a crea război şi dezechilibru între lumi şi creaturile lor. Astfel, un anume lord Guantes, împreună cu soţia sa, le întind o capcană lui Irene şi lui Kai şi îl răpesc pe acesta din urmă, datorită faptului că este un dragon din familia regală. Pentru a nu putea fi găsit, îl duc într-o Veneţie plină de magie, acolo unde familia lui Kai nu poate ajunge. Dar nimic nu o poate împiedica pe Irene să îşi găsească partenerul. Aceasta cere ajutorul Bibliotecii, dar şi rudelor lui Kai şi până la urmă se duce singură în Veneţia pentru a încerca să îl elibereze pe Kai. Dar nimic nu este atât de simplu precum pare. Deşi iniţial se aliază cu lordul Silver, pentru a ajunge în lumea unde lordul Guantes îl va scoate pe Kai la licitaţie, Irene pune la cale un plan ca să ajungă înapoi în Londra în siguranţă, plan pe care nu l-ar fi putut duce până la capăt dacă nu ar fi fost ajutată de prietenul ei, detectivul Vale, cât şi de puterile lui Kai. Sinceră să fiu, de mult nu am mai citit o carte care să mă ţină cu sufletul la gură ca aceasta, ba chiar nu ştiam la ce să mă aştept, dacă într-adevăr va fi posibilă savarea dragonului, iar cu fiecare pagină am trăit aventurile neaşteptate ale personajelor. La final, am ştiut că am făcut o alegere grozavă că am cumpărat această carte, ba mai mult, de abia am aşteptat să încep şi ultima carte, însă, deoarece sunt foarte în urmă cu scrisul pe aici (am atâtea cărţi bune în bibliotecă şi atât de puţin timp, încât prefer să citesc mult şi să scriu de îndată ce am un moment liber), abia peste câteva zile voi reveni ca să vă povestesc şi despre acel ultim volum al seriei.

Recomand cartea aceasta celor care vor să citească o poveste plină de acţiune, cu personaje deosebite, celor care preferă cărţile care te ţin cu sufletul la gură până la ultima pagină, ba chiar şi după ce se termină, dar şi celor care iubesc cărţile în general, mai ales cele cu dragoni, creaturi magice şi neobişnuite, lumi paralele şi mister.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.