„Oraşul de Cenuşă” de Cassandra Clare – Seria „Instrumente mortale” vol.2

Cassandra Clare - Oraşul de CenuşăM-am apucat să citesc şi cel de-al doilea volum din seria „Instrumente mortale” fără să ştiu la ce să mă aştept. Adică mă aşteptam să fie o carte ok, dar nu mă aşteptam să fie mai bună decât prima, iar aici m-am înşelat. Sau cel puţin mie mi-a plăcut mai mult. Dacă se întreabă cineva de ce, răspunsul este simplu: pentru că are o acţiune mai alertă decât primul volum, parcă totul se accelerează si anumite evenimente se petrec mai repede. Deşi are un număr de pagini comparabil cu primul volum, „Oraşul de Cenuşă” mi s-a părut o carte mai uşor de citit (deşi este tot greu de cărat prin oraş după mine, dar parcă speram mereu să mai prind un moment ca să mai citesc un capitol).

Acest volum începe cu o nouă ispravă a lui Valentine, care obţine şi cel de-al doilea Instrument mortal, Sabia Mortală, pentru a-şi duce la capăt planurile malefice, şi reuşeşte acest lucru cu ajutorul demonilor care ascultă de el. În încercarea de a-l opri pe Valentine să mai omoare şi alţi nevinovaţi, se stârneşte o bătălie în toată regula între vânătorii de umbre şi demonii chemaţi de Valentine, iar în urma acestei lupte mulţi sunt răniţi. Clary şi Jace descoperă că au nişte puteri nebănuite de care nu aveau habar şi se folosesc de ele pentru a încerca să îl împiedice pe Valentine să îşi atingă scopurile. Cartea se termină cu o victorie provizorie, dar cu o speranţă pentru mama lui Clary de a îşi reveni. Volumul acesta mi-a plăcut mai mult decât primul, având în vedere că acţiunea a fost foarte intensă, bătălia m-a ţinut cu sufletul la gură până la sfârşit, iar finalul cărţii m-a făcut să îmi doresc să  mă apuc cât mai repede de cel de-al treilea volum. Poate că nu este o carte uşor de ţinut după mine, datorită faptului că are multe pagini şi este foarte mare, dar cu siguranţă a meritat fiecare drum pe care l-am făcut cu ea în spate, deoarece nu mă aşteptam să mă surprindă atât de tare.

Recomand această carte celor cărora le-a plăcut primul volum şi nu s-au lăsat speriaţi de numărul mare de pagini sau de dimensiunile cărţilor din seria „Instrumente Mortale”, iar celor care nu s-au apucat încă să citescă această serie, le-o recomand cu căldură, deoarece, cel puţin până acum, mi-a plăcut la nebunie şi abia aştept să mă apuc şi de volumul trei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.