„O iubire în decembrie” – Anne K.Joy

Anne K Joy - O iubire în decembrie

Iată că am ajuns să scriu şi despre acest ultim volum de poveşti de dragoste care au loc în preajma sărbătorilor de iarnă (că de citit le-am terminat joia trecută, dar mai rămân în urmă cu scrisul din când în când, însă sper să recuperez rapid pentru că se apropie Crăciunul şi nu aş vrea ca să mă apuce ianuarie scriind despre ele). Dar, revenind la această serie, ceea ce pot spune este că mi-a plăcut per total să o citesc, deşi sunt cinci volume, nici nu am simţit că le citesc, aşa de repede le-am terminat. Dacă vă întrebaţi de ce, ei bine, răspunsul nu este pentru că citesc eu repede (deşi poate fi şi acesta un motiv), dar mai ales pentru că mi-au plăcut, pentru că acţiunea începe de la prima pagină şi nu se diluează deloc pe parcurs. Şi aşa am ajuns să citesc câte o carte pe zi. Aş fi citit eu chiar mai mult de o carte pe zi, dar îmi place ca de îndată ce termin o carte să iau o pauză până la următoarea carte citită, pentru că îmi place să am timp să mă gândesc la ceea ce am citit şi să îmi dau seama ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut la cartea respectivă (pentru că nu îmi place întotdeauna totul la o carte, deşi am şi cărţi pe care le consider perfecte). În ceea ce priveşte cele cinci cărţi apărute anul acesta în seria „Magia Crăciunului” am constatat că nu mi-au plăcut la fel de mult ca cele de anul trecut, iar dintre toate cele de anul trecut una singură a ieşit în evidenţă din punctul meu de vedere. Dar chiar mi-a plăcut să le citesc, fiind o lectură uşoară şi relaxantă.

În cartea „O iubire în decembrie”, Anne K.Joy alege să continue povestea personajelor din cartea anterioară şi chestia asta chiar mi-a plăcut (îmi place maxim atunci când personajele principale dintr-o carte schimbă rolurile cu personajele secundare în alt volum, toată chestia asta mă face cumva să simt că este un întreg univers în seria asta). Astfel ajungem să îi cunoaştem mai bine pe Olga Gutenmaher şi pe Valentin Kulev. Olga este o persoană singuratică, care îşi petrece majoritatea timpului la servici şi nu are viaţă personală. Însă într-o zi, apare în biroul ei cumnata ei, Amina, care îi lansează o provocare: să încerce să îşi găsească un iubit cu care să stea măcar până la sfârşitul anului. Ba mai mult, pune pariu cu ea că nu îl poate cuceri pe fostul logodnic al Aminei, Valentin Kulev. Deşi, la început, Olga nici nu vrea să audă de Valentin, până la urmă se hotărăşte să îi dovedească Aminei şi sie înseşi că poate cuceri orice bărbat îşi doreşte, inclusiv pe Valentin. Acesta o consideră interesantă şi atrăgătoare, dar mai ales o pradă perfectă, aşa că cei doi se joacă unul cu celălalt, Valentin vrând să o facă a lui. E la mintea cocoşului că jocul acesta între cei doi duce la un singur lucru şi anume la faptul că cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt (că doar e roman de dragoste, ce naiba). Deşi iniţial Valentin îi cere să aibă o scurtă relaţie amoroasă, pentru că ei nu cred în dragoste şi nu-şi doresc oficializarea unei relaţii, dar Crăciunul îşi face din nou magia şi cei doi rămân împreună. La acest ultim volum am avut, la fel ca şi în celelalte cărţi, bărbatul care arată bine şi care schimbă femeile ca pe şosete, până când dă de o femeie care îi pune capac, care îl face să se îndrăgostească până peste cap de ea şi vrea să fie doar a lui. La fel, găsim fata inabordabilă, care nu se mulţumeşte cu orice tip găseşte în cale. Deci este o variaţie pe aceeaşi temă, iubirea. Nu m-a plictisit deloc citind seria aceasta şi abia aştept anul viitor să văd ce cărţi mai scrie Anne K.Joy, pentru că îmi plac suficient de mult cărţile ei.

Recomand acest ultim volum din seria „Magia Crăciunului” celor care au citit şi celelalte cărţi, deoarece este un final frumos, celor care vor să mai citească încă un roman de dragoste, în care dragostea şi magia sărbătorilor de iarnă se împletesc frumos, dar şi celor care sunt curioşi cum se va termina povestea de dragoste dintre Olga şi Valentin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.