„Mai puternici împreună” – Katie McGarry

Katie McGarry - Mai puternici împreună
Katie McGarry – Mai puternici împreună

Probabil că v-am mai zis şi cu alte ocazii că ador cărţile de la editura Epica. Cred că fără cărţile publicate la această editură aş simţi mereu că lipseşte ceva în lista mea de lecturi. Mi-au plăcut toate titlurile pe care le-am citit până acum şi în continuare mă bucură poveştile din aceste cărţi pe care le descopăr. Poate că mulţi dintre voi aveţi o editură preferată, acolo unde apar toate cărţile care vă plac, fie că sunt ficţiune sau non-ficţiune , şi pe care o urmăriţi cu interes de fiecare dată când mai apare vreun titlu nou. Însă mai demult am făcut o greşeală pe care nu vreau să o mai repet vreodată, aşa că o să vă povestesc şi vouă, să nu păţiţi la fel ca mine. Cândva prin facultate m-a apucat nebunia şi am umblat prin toate anticariatele până am găsit toată colecţia romanelor de dragoste (o colecţie mai veche cu titluri destul de interesante şi diverse, însă cu aceeaşi temă, dragostea). Şi m-am apucat să le citesc la rând, până într-o zi în care mi-am dat seama că citisem atâtea cărţi de acelaşi fel, încât nu mă mai surprindea finalul (indiferent cât de neaşteptat putea fi, cumva îmi dădeam seama cum se va termina), aşa că până la jumătatea cărţii, eu deja ştiam ce se va întâmpla în final. Iar asta devenise al naibii de frustrant. Astfel că am abandonat colecţia, sătulă de poveştile aproximativ asemănătoare, care nu îmi ofereau nicio satisfacţie, nici măcar la final. Aşa că, de atunci, mi-am promis că nu voi mai citi niciodată două cărţi de acelaşi fel. Însă am revenit la poveştile de dragoste, iar acum am regăsit bucuria de a citi astfel de cărţi, iar povestea pe care v-am spus-o mă împiedică să fac din nou aceeaşi greşeală. Iar revenind la povestea despre care vă voi vorbi astăzi, cartea asta m-a surprins prin mai multe detalii, pe care vi le voi spune în continuare.

După ce am început să citesc această carte, am avut curiozitatea să o rotesc pe toate părţile şi astfel am aflat că este, de fapt, un alt roman din seria „Destine la limită”. Deşi le am şi pe celelalte trei: „Destine la limită”, „Îndrăzneşte să iubeşti” şi „Cu el pentru totdeauna”, aceasta a fost prima care mi-a atras atenţia, însă cu siguranţă că voi reveni şi la celelalte (după o pauză, bineînţeles), însă cele patru cărţi nu au o ordine în care trebuie citite, ci au doar un singur lucru în comun, tema generală: oameni şi mai ales adolescenţi cu probleme grave, care descoperă că, indiferent de gravitatea situaţiei, există întotdeauna o speranţă, iar cu speranţă şi dragoste se poate trece peste orice şi pot învinge. Acest mesaj puternic m-a impresionat şi m-a făcut curioasă să citesc povestea aceasta. În această carte aflăm povestea lui Haley, o luptătoare de kick-boxing, care suferă o traumă datorită căreia se lasă de acest sport. Ea alege să îşi pună familia pe primul loc, aşa că decide să stea departe de lupte şi luptători. Însă într-o zi, fiind atacată de doi tineri din cartierul unde locuia, care intenţionau să îi fure medicamentele tatălui ei, ea îl întâlneşte pe West. Acesta provine dintr-o familie bogată, însă tocmai a fost alungat de acasă de tatăl său. El îi ia apărarea lui Haley, însă îşi ia bătaie de la cei doi atacatori şi până la urmă este salvat el de ea şi nu invers. După câteva zile, cei doi realizează că sunt colegi de liceu, iar lucrurile se complică. Fostul iubit al lui Haley, Max, îl provoacă pe West la o luptă în ring. Deşi ştie că West nu are nicio şansă împotriva lui Max, Haley acceptă să îl antreneze pe acesta. Pentru West, această luptă este şansa de a face un bine, de a încerca să îşi spele păcatele şi greşelile faţă de propria familie. Şi deşi amândoi au încercat să evite o relaţie, s-au îndrăgostit şi împreună au reuşit să facă faţă tuturor provocărilor şi să iasă învingători, deoarece au descoperit că merită să lupţi pentru dragoste. Am iubit cartea aceasta şi mesajul pe care îl transmite, dar mai ales am iubit personajele, atât de curajoase şi loiale.

Recomand această carte iubitorilor de poveşti de dragoste, deoarece povestea de dragoste dintre Haley şi West vă va fermeca, celor care vor să citească o carte care le va readuce speranţa în viaţa lor, pentru că dacă această carte ne învaţă ceva, acel ceva este să nu încetăm niciodată să sperăm, dar şi celor care vor să citească o frumoasă poveste despre familie, sacrificiu şi luptă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.