„În ape adânci” de Paula Hawkins

      Niciun comentariu la „În ape adânci” de Paula Hawkins

Paula Hawkins - În ape adânciDeşi am prin bibliotecă şi celălalt roman scris de Paula Hawkins, „Fata din tren”, titlul acestuia m-a atras astfel încât am decis să îl citesc pe acesta primul. M-am gândit puţin înainte să mă apuc de ea, deoarece nu ştiam la ce să mă aştept (nu am vrut să citesc nimic despre cartea asta înainte ca să nu mă las influenţată). Şi acum că am terminat-o pot să zic că mi-a plăcut deşi nu e chiar genul de carte pe care l-aş citi în mod normal, deoarece este o poveste plină de mister, cu şi despre crimele de pe lângă un râu. Dar felul în care este scrisă m-a făcut să fiu curioasă ce se întâmplă mai departe şi aşa am ajuns să citesc cartea asta foarte repede.

„În ape adânci” este povestea unei crime. Nell Abbott a fost găsită moartă într-un râu. Dar în acelaşi râu şi-au găsit sfârşitul multe alte femei înainte, astfel încât sora lui Nell, Jules, şi fiica acesteia, Lena, sunt sigure că Nell a fost asasinată. Ceea ce este interesant în cartea asta este că în fiecare capitol ne vorbeşte câte un personaj şi astfel aflăm câte un detaliu despre viaţa într-un mic orăşel, în care toţi locuitorii au câte un secret sau ceva de ascuns. Şi partea bună este că toate capitolele sunt micuţe aşa încât pot fi citite uşor. Şi în fiecare capitol aflăm câte o părticică din vieţile locuitorilor acestui orăşel şi mereu am rămas în suspans gândindu-mă: „Care o fi faza cu personajul ăsta că sigur ascunde el ceva sau ştie mai multe decât spune?” Şi deşi nu pot să spun că mă dau în vânt după cărţile de genul acesta, a fost totuşi fascinant să încerc să mă prind care a fost criminalul (şi dacă nu cumva chiar s-a sinucis fata). Felul în care trecutul se repetă şi tot moare câte o fată (nu a murit niciun bărbat în râul respectiv) pare un fel de avertisment că acolo se petreceau lucruri nebănuite şi măreşte suspansul cărţii. Deci pot să zic că mi-a plăcut cartea asta (atât cât pot aprecia o carte de genul acesteia), iar acţiunea este frumos construită în jurul râului astfel încât să te „prindă” şi la sfârşit să nu îţi vină să crezi cine este vinovat.

Recomand cartea asta fanilor cărţilor poliţiste, celor cărora le place să îşi bată capul încercând să afle cine este vinovatul şi de ce s-au întâmplat toate acele lucruri cumplite în acel orăşel şi mai ales în jurul acelui râu, dar şi celor care vor să citească un roman plin de provocări şi mister.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.