„De trei ori tu – partea 1” – Federico Moccia

Frederico Moccia - De trei ori tu, partea 1
Frederico Moccia – De trei ori tu, partea 1

Deşi primul volum al acestei serii a fost destul de plictisitor sau cel puţin aşa mi s-a părut la momentul respectiv şi nu m-a cucerit cu nimic, personajele fiind destul de comune, iar acţiunea destul de previzibilă, cu timpul am început să mă ataşez de personajele acestei serii, să simt o anumită nostalgie de fiecare dată când mă gândesc că seria s-a terminat (nu, acesta este doar penultimul volum, dar l-am citit şi pe ultimul zilele trecute, dar o să îi vină mai încolo rândul), că nu o să mai aflu nimic despre ele, că, în sfârşit, pot pune punct acestei poveşti. Seria aceasta a ajuns să îmi fie ca un prieten, genul acela după care nu te omori neapărat, dar care este prezent veşnic în viaţa ta şi, până la urmă, te obişnuieşti cu prezenţa lui şi îi duci dorul când nu e pe aproape. Aşa mă simt eu acum, că am terminat de citit această serie. Deşi am promis unei cititoare că voi citi aceste cărţi, iar începutul nu era promiţător, m-am ţinut de cuvânt, am dus-o la bun sfârşit, aşa cum fac cu toate seriile pe care le încep, iar acum pot spune că totuşi nu a fost o ilustră pierdere de timp să ajung până aici.

„De trei ori tu” este surpriza la care nu mă aşteptam în ceea ce privea această serie. Step ajunge să prospere în afacerea sa, relaţia sa cu Gin merge perfect, ba chiar ajunge să o ceară în căsătorie. Fericit cu viaţa şi alegerile sale, acesta nu îşi poate imagina ceea ce urmează să afle. Într-o zi, o reîntâlneşte pe Babi la un eveniment la care a fost invitat. Această întâlnire a fost planificată în detaliu de ea, deoarece urmează să îi dezvăluie lui Step un secret pe care l-a ţinut numai pentru ea ani de zile: faptul că fiul ei este şi copilul lui, nu al soţului, aşa cum a pretins până atunci pentru a păstra aparenţele. Step se emoţionează văzându-şi fiul, ba mai mult, nu ştie ce să facă cu această dezvăluire. Şi ca lucrurile să fie şi mai complicate, Gin îi mărturiseşte, la puţin timp, că şi ea este însărcinată cu copilul lui. Prins între iubirea din trecut şi fiul lor şi iubirea din prezent şi viitorul său copil, Step trebuie să hotărască dacă se va întoarce la Babi sau va continua cu planurile de nuntă şi va ajunge să îşi crească copilul pe care urmează să îl nască Gin. Deşi cu toţii s-au maturizat şi s-au schimbat, unele lucruri îi fac să revină în trecut, să repete anumite greşeli. Sincer chiar m-am îndoit la un moment dat că Step va ajunge la biserică cu Gin, datorită sentimentelor care încă îl mai leagă de Babi, ba chiar am ţinut, pe tot parcursul cărţii, ba cu Babi, ba cu Gin, ne ştiind să spun nici acum cu cine mi-aş fi dorit să rămână Step la final. Finalul cărţii a fost extrem de neaşteptat, m-au uimit ultimele pagini, mi-am dorit să nu se termine atât de repede, dar până la urmă am rămas mulţumită şi dezamăgită, în acelaşi timp, de cum s-a sfârşit acest volum. Am avut nevoie de o pauză destul de lungă până mi-am dorit să mă apuc şi de ultimul volum, datorită multitudinii de speranţe pe care mi le-am pus în acesta, dar o să revin, în curând, şi o să vă povestesc şi despre acela.

Recomand cartea aceasta celor care nu vor să citească o poveste de dragoste banală, pentru că această poveste este plină de confuzie, decizii dificile, celor care vor să citească o carte despre maturizare, despre luarea unor decizii şi asumarea lor, dar şi celor care sunt curioşi ce se mai poate întâmpla în acest al treilea volum al seriei „Trei metri deasupra cerului”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.