„Alegerea potrivită” – Hanna Lee

Hanna Lee - Alegerea potrivita
Hanna Lee – Alegerea potrivita

Câteodată vreau să citesc cărţi pentru sufletul meu, cărţi cu care să rezonez, chiar dacă ştiu că poveştile din ele sunt ficţiune, însă mă ajută să evadez din propria mea realitate, savurând momentele pe care le petrec citind astfel de cărţi. Şi după cartea pe care am citit-o înainte, care nu a fost decât o pierdere de timp, am zis că ar fi cazul să citesc ceva drăguţ, o carte cu o poveste cum nu am mai citit în ultima vreme. Aşa am ajuns să aleg cartea aceasta, deşi nu ştiam dacă o să fie ok, sperând totuşi să mă surprindă. Ce pot să vă spun este că m-am chinuit puţin să ascund coperta prin mijloacele de transport, pentru că toţi îşi suceau gâturile încercând să desluşească ce este pe copertă, apoi să ascund reacţiile mele atunci când ajungeam în diferite puncte ale acţiunii (şi aici nu mă refer neapărat la scenele care fac această carte să aibă semnul de 18+, ci şi scenele de la finalul cărţii, care sunt intense). Astfel, cartea aceasta mi-a ţinut companie o zi întreagă şi m-am bucurat foarte tare că am descoperit-o, fiind una dintre acele cărţi care te face să te gândeşti la anumite lucruri, să conştientizezi că alegerile pe care le faci în viaţă au consecinţe, însă unele dintre ele, pe termen lung, pot fi benefice pentru sufletul unui om. Aşa că mi-a plăcut cartea aceasta, care a fost o companie plăcută pentru mine, iar la final am regretat că s-a terminat atât de repede, deşi eram curioasă să aflu cum va fi finalul ei.

În viaţă avem tot timpul de făcut alegeri. Pentru Ana, căsătoria cu Mihnea a fost alegerea perfectă la momentul respectiv, însă relaţia dintre cei doi s-a răcit cu timpul şi, deşi toţi credeau că sunt cuplul perfect şi că au căsătoria perfectă, ei trăiau o distanţare care nu este normală, nici chiar la oamenii căsătoriţi. Mihnea, ocupat cu serviciul, se interesează din ce în ce mai puţin de viaţa şi sentimentele Anei, iar Ana s-a hotărât să ia o pauză de la tot, să scape de viaţa ei monotonă şi să evadeze câteva zile într-o vacanţă în Seoul, locul pe care întotdeauna şi-a dorit să îl viziteze. Iar în această călătorie pleacă împreună cu prietena ei cea mai bună, Sabina. În primele zile, cele două fete respectă un itinerariu bine stabilit dinainte de Sabina, vizitând monumente şi muzee şi atracţii turistice cunoscute din Seoul. Totul pare magic, iar cele două prietene se bucură din plin de aceste zile, până când, la un moment dat, cunosc un alt oaspete al aceluiaşi hotel unde sunt cazate cele două, Joon, şi acesta pare că o poate citi cu uşurinţă pe Ana, având grijă să îi arate cât de mult o doreşte. Dar cel mai important este că Joon pare că o înţelege pe Ana, îi oferă întreaga lui atenţie şi încearcă să se apropie de ea. Astfel ea cunoaşte adevărata pasiune şi o idilă aşa cum şi-a dorit întotdeauna. Problema apare atunci când trebuie să aleagă dacă se va întoarce la viaţa ei monotonă, alături de un bărbat rece şi distant sau să rămână în Seoul cu Joon, să îşi trăiască viaţa cu pasiune într-o relaţie perfectă. Despre alegerea potrivită pentru Ana este vorba în această carte care m-a cucerit de la început. Felul în care este scrisă cartea aceasta conduce cititorul spre înţelegerea situaţiei în care este Ana şi într-un fel, ceea ce alege ea, pare să fie cea mai bună decizie. Personajele sunt simpatice, de Sabina, prietena singură şi disponibilă a Anei, care trăieşte o idilă cu un localnic, deşi ştie că aceasta se va termina odată cu întoarcerea fetelor din vacanţă, m-am îndrăgostit pe loc, pentru că ador felul ei de a trăi clipa. Nimeni nu ne va da înapoi o clipă pe care am pierdut-o şi decât să trăim cu regret, mai bine să trăim la maxim fiecare clipă pe care o avem la dispoziţie. Acţiunea este şi ea alertă (chiar nu puteam să las din mână cartea asta, aşteptând cu nerăbdare finalul, însă sperând să dureze cât mai mult până ajung acolo) şi finalul este grozav şi neaşteptat.

Recomand cartea asta celor care nu cred în căsătoria perfectă (chiar zilele trecute îmi zicea o prietenă că nu înţelege de ce oamenii căsătoriţi ajung să fie mai nefericiţi decât cei necăsătoriţi, chestie care duce la gelozii şi înşelat), celor care cred că fiecare clipă este unică şi trebuie trăită la maxim, dar şi celor care vor să citească o poveste despre alegerile dificile pe care trebuie uneori să le luăm în viaţă, dacă vrem să avem viaţa pe care o merităm, pentru că oricine merită să aibă parte de o viaţă plină de iubire, de pasiune alături de persoana iubită.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.