„Love & Geloato – Vacanţă la Veneţia” de Jenna Evans Welch

Jenna Evans Welch - Love _ GelatoDupă cum e şi titlul, cartea asta este dulce şi amuzantă. Am auzit atâtea lucruri frumoase despre cartea „Love & Gelato” încât am zis: „Trebuie să o citesc!”. Dar nu ştiu cum se făcea, că de fiecare dată când intram într-o librărie, mereu luam altă carte/ alte cărţi, chiar dacă o vedeam pe acolo. Ei bine, asta până am prins o listă cu cărţi de la editura Epica şi uitându-mă printre titluri am zis: „Asta o să fie următoarea carte pe care mi-o voi lua!”. Şi m-am ţinut de cuvânt, dar imediat ce am luat-o am fost prinsă cu cititul altor cărţi şi aşa nu am ajuns la ea decât acum. Pot, acum că am citit-o, să spun că îmi pare rău că nu am citit-o imediat.

Acţiunea cărţii se desfăşoară la Florenţa (de parcă nu v-aţi fi putut da seama deja după titlu) şi este cea mai frumoasă şi amuzantă carte citită de mine de ceva timp încoace. Personajul principal, Carolina, pleacă la Florenţa pentru a locui înpreună cu cel pe care îl credea tatăl ei. Şi de aici începe distracţia. Prinsă de frumuseţea oraşului, de mâncarea delicioasă şi îndrăgostită de un băiat, Lina (aşa prescurta ea numele de Carolina) trebuie să decidă dacă vrea sau nu să se întoarcă în Seattle. Trebuie să spun că fata asta a avut parte de o vacanţă pe cinste în Florenţa, unde a cunoscut o grămadă de băieţi şi fete de vârsta ei şi a fost invitată la diverse petreceri. Dar în tot acest timp, ea simţea că are o misiune, pe care a dus-o la bun sfârşit. Cartea e plină de descrieri ale artei şi arhitecturii care ne face să ne simţim şi mai aproape de personaje, să trăim alături de Lina descoperirea Florenţei.

Pentru cei care sunt în căutare de o lectură uşoară, de o poveste de dragoste sau pur şi simplu de ceva amuzant şi interesant de citit, recomand cu căldură cartea asta. După ce am citit-o am rămas cu un zâmbet pe buze şi cu bucuria că am descoperit-o. Este o carte dulce ca o îngheţată, iar misterul şi aventura se împletesc în ea exact ca stracciatella într-o îngheţată.

Acest articol a fost publicat în Cărţi pentru adolescenţi, Must-read și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns