„Înainte de noi” de Anna Todd – Seria „After” vol.5

Anna Todd - Înainte de noiAcum ceva timp, după ce am citit diverse cărţi care aveau continuări scrise din punctul de vedere al celuilalt personaj, chiar făceam o glumă zicând că o să ajungă să se scrie continuări şi din punctul de vedere al personajelor care apar o singură dată sau a servitorilor. Ei bine, volumul ăsta a făcut exact acest lucru, a descris întâi vieţile nefericite ale celorlalte personaje, iar apoi a spus povestea văzută din punctul de vedere al lui Hardin (personajul principal).Cu toate acestea, nu am o părere proastă despre asta, deoarece felul în care a fost scris volumul ăsta face să merite să fie citit.

„Înainte de noi” este împărţit în trei părţi. Prima parte cuprinde capitole mici în care ne sunt descrise personajele secundare şi vieţile lor înainte să ajungă la facultate, ca cititorii să înţeleagă dramele lor şi, într-un fel, să ne explice de ce s-au comportat aşa de rău. De fapt, aş zice chiar că aici apar numai personajele negative sau cele care au încercat să strice totul între Tessa şi Hardin. În partea a doua, găsim perspectiva lui Hardin asupra celor relatate, punctul lui de vedere. Despre asta nu o să zic decât că nu mă aşteptam să fie scrisă chiar aşa, adică parcă e aceeaşi poveste scrisă folosind sinonime, când mi-ar fi plăcut o viziune mai masculină. Iar ultima parte este dedicată personajelor pozitive, cele care au fost alături de Tessa şi Hardin şi i-au susţinut şi iubit. Şi descrierea vieţii lor a fost frumos scrisă şi mi-a plăcut. Dar cartea nu se putea termina decât cu povestea celor doi, în ultimele două capitole, în care încearcă să ne facă să credem că, chiar dacă cei doi nu s-au căsătorit, au o familie frumoasă şi pasiunea dintre ei nu s-a stins, nici chiar după atâta timp.

Ca o concluzie, trebuie să recunosc că nu cred că aş mai avea răbdare să mai citesc şi un al şaselea volum (în cazul în care ar mai apărea), dar povestea a fost drăguţă la început până să înceapă să tragă de acţiune. Deci recomand cartea asta celor care încă mai au răbdare să mai citească încă o dată povestea asta, din punctul lui Hardin de vedere şi celor care nu se dau bătuţi până la final.

Acest articol a fost publicat în Cărţi pentru adolescenţi, Teens Love și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns