„Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” de Care Santos şi Francesc Miralles

Care Santos - Cel mai frumos loc din lume e chiar aiciDeşi auzisem foarte puţine lucruri despre autoare, am descoperit că mai aveam o carte de-a ei prin bibliotecă, aşa că m-am decis să mă duc la lansarea cărţii „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” şi să o cunosc, dar până la urmă autoarea nu a apărut, datorită unor probleme de sănătate. Dar a meritat şi faptul că am cumpărat-o şi timpul petrecut la lansare, unde cei care au vorbit despre carte m-au lăsat maxim de curioasă să o citesc.

„Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” este o poveste magică. Este povestea unei fete, Iris, care nu mai găseşte niciun motiv să trăiască, în urma suferinţei provocate de moartea părinţilor ei, şi se hotărăşte să se sinucidă. Dar exact în momentul acela are loc o întâmplare de-a dreptul magică, care o poartă pe Iris pe calea spre descoperirea fericirii. Tot ce se întâmplă în cartea asta este atât de incredibil, încât am rămas uimită la sfârşit. Pot zice că m-a fascinat atât de tare încât am reuşit să citesc cele 194 de pagini in 2 ore. Pur şi simplu nu am putut să o las din mână! În cartea asta am găsit combinaţia perfectă dintre realitate şi magie, magia aceea care poate se întâmplă, dar nu ne dăm seama de ea decât prea târziu, când deja a trecut. Este o poveste magică despre moarte, dragoste, experienţe dureroase, dar şi fericire. Am găsit în paginile cărţii neliniştile, grijile zilnice, iluziile, nemulţumirile şi bucuriile trăite de oameni astăzi, prezentate ca parte a evoluţiei fiecărui om care este în căutarea farmecului vieţii.

Recomand această carte tuturor. Atât celor care sunt deznădajduiţi, plini de probleme şi care nu reuşesc să vadă partea plină a paharului, cât şi celor care, indiferent de obstacole, găsesc speranţa, raza de lumină care să le călăuzească paşii prin viaţă, iar această carte este o lecţie de viaţă, o rază de speranţă, o poveste plină de magie şi de înţelesuri ascunse. Şi nu o să obosesc niciodată să repet tuturor celor care găsesc bucurie în a citi: „Citiţi această carte!”

Acest articol a fost publicat în Must-read și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns