„Iubind-o pe Ea” de Alexandru Chermeleu

Alexandru Chermeleu - Iubind-o pe EaEste un sentiment ciudat care mă încearcă de fiecare dată când intru într-o librărie, ca să văd noile apariţii sau cărţi recomandate. Trec printre rafturi şi zic: „Cartea asta o am, o am şi pe asta şi pe cealaltă…” şi tot aşa. Aşa mi s-a întâmplat şi când am cumpărat cartea asta, era singura pe care nu o aveam din raftul de noutăţi literare (poate vă întrebaţi cum de se numesc noutăţi, dar sunt deja cumpărate de mine de ceva vreme? Ei bine, nu ştiu, dar e drăguţ să ştiu că le am prin bibliotecă şi aşteaptă cuminţi să fie citite). Şi în cazul cărţii ăsteia povestea e la fel: intrat în librărie, văzut singura carte pe care nu o aveam deja şi luat acasă (trebuie să recunosc că cel mai tare m-a atras citatul de pe spate).

Acum îmi este foarte greu să vă zic despre ce este cartea asta. Este o carte care ne vorbeşte despre dragoste, dar într-un fel care pare ireal. Adică, dacă bărbaţii şi femeile s-ar iubi în felul ăsta, jur că am trăi într-o lume ideală, perfectă, plină de dragoste. Poate (şi ţin să accentuez cuvântul „POATE”) că există momente, clipe trecătoare în care lucrurile se întâmplă cum sunt descrise în cartea asta, dar atât de rare şi atât de puţine încât pot trece neobservate sau ajungi să crezi că ţi se pare că s-a întâmplt. Este o carte despre iubire, despre ceea ce le place femeilor, dar totul în cartea asta pare o utopie. Cartea ne prezintă dragostea aceea pură şi sinceră, absolută, despre care crezi că poţi auzi numai în cărţi şi este frumos să citeşti despre asta, dar te întrebi: „Oare există aşa ceva?”

O recomand tuturor celor care vor să vadă adunate în aceeaşi carte cele mai frumoase cuvinte despre dragoste în forma ei pură, visătorilor care nu şi-au pierdut speranţa în lumea asta atât de dificilă şi celor care caută nişte cuvinte care să le facă inima să spere că aşa ceva se poate, există şi s-a scris o carte despre asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.