„Cartea despre hygge – Arta daneză de a trăi bine” de Louisa Thomsen Brits

Hygge - Arta daneză de a trăi bineEram într-o seară în Cărtureşti Verona inspectând noutăţile literare şi îmi sare în ochi această carte. Citisem pe Facebook ca cineva o apreciase, dar fără prea multe referinţe am trecut mai departe. Deodată îşi fac apariţia un domn gălăgios împreună cu o doamnă şi era interesant de privit cum el se plimba agale printre cărţi, cu ea în urma lui şi el tot emitea teorii despre cărţi de genul „Am auzit că ar fi bună asta!” sau „Mai bine las-o p-aia că nu e de tine!”. Şi au ajuns în dreptul cărţii „hygge” şi zice el mândru: „Cartea asta e la modă acum!”. Ea se uită, ia cartea şi fuge într-un colţ să o răsfoiască. Amuzată de situaţie am luat cartea asta acasă ca să îmi fac şi eu o părere despre ea, că prea toţi îşi dau cu părerea. Şi bine am făcut!

Cel mai mult m-a atras la cartea asta formatul micuţ (încape în orice geanta – atenţie! NU mă refer la genţile acelea enorme pe care le poartă de obicei fetele/ doamnele în care ar încăpea şi un elefant pliat – chiar şi în micuţa mea geantă!). Deci a tot umblat cu mine peste tot, fiind perfectă pentru lectura la metrou. Un alt lucru care mi-a plăcut a fost acela că am citit în ea câte ceva despre danezi şi cultura lor (foarte interesanţi danezii ăştia!). Şi nu în ultimul rând mi-a plăcut subiectul, m-a făcut să mă gândesc la foarte multe practici şi obiceiuri pe care le aveam şi eu pe vremea când am avut prea mult timp liber. De fapt, am aflat că noi toţi practicăm hygge fără măcar să ştim (dacă o să citiţi cartea asta o să aflaţi ce naiba e termenul ăsta, hygge).

Este o carte plină de lucruri interesante, care pe cât de simple, pe atât de relaxante. În ciuda dimensiunii reduse a cărţii, mi-a luat mult să o termin pentru că aceasta este genul acela de carte care trebuie savurată şi trebuie pătrunse întelesurile ei. Deci dacă mai aveţi un spaţiu mic în geantă şi vreţi o lectură plăcută, vă recomand această carte.

Acest articol a fost publicat în Must-read și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns