„Tipul din filme nu există” de Bogdan Stoica

Bogdan Stoica - Tipul din filme nu existăAm zis să încep anul cu o carte foarte dragă mie. Nici nu pot să zic mai exact dacă mi-a plăcut mai mult Bogdan Stoica sau cartea sa. În plus, nu am mai scris niciun articol despre autori români, deci trebuie să vă daţi seama că mi-a plăcut rău de tot cartea asta. Pe de altă parte, cred că era timpul să vă mai amuz un pic şi nicio carte nu e mai potrivită pentru asta.

Dar să o luăm cu începutul. Nu auzisem în viaţa mea de Bogdan Stoica (cică e blogger), dar tot primeam citate din cartea lui pe Facebook. Astfel am primit unu, două, trei… ei bine, la al treilea am râs maxim (citatul era: „N-o bate niciodată la tenis, pentru că de ciudă o să-şi ia mai multe ore cu instructorul ăla căruia îi curg balele după ea, şi el n-o s-o bată niciodată, deci… Mare grijă, da? Dar poţi s-o baţi la şah până îţi dă cu piesele în cap, iar tu o iei pe sus şi o împaci.”) şi am zis: „Trebuie să merg să îl cunosc pe tipul ăsta!” Şi lansarea a decurs cam aşa: Ajung la Diverta Băneasa cam devreme şi mă plimb printre rafturi. Şi cum mă uitam eu aşa, aiurea, să văd ce a mai apărut, aud din boxele special amenajate pentru eveniment: „Veniţi odată încoace să terminăm cu lansarea asta ca să putem merge afară la o ţigară?”. Şi am întors capul şi ghiciţi ce? Era chiar Bogdan Stoica cel care vorbise! Şi brusc am devenit mai curioasă să îl cunosc pe autor şi cartea lui. Credeţi-mă a fost cea mai scurtă şi mişto lansare la care am asistat vreodată! A durat fix 30 de minute în care am râs până m-au durut fălcuţele! Tipul a răspuns întrebărilor fanilor, puse pe site-ul Diverta şi Facebook şi apoi ne-a invitat pe toţi să ieşim afară la o ţigară (chiar a stat afară şi a fumat cu publicul prezent la lansare!).

Despre carte pot să vă spun că am citit-o super repede, iar când s-a terminat am rămas un pic tristă că nu mai aveam cu ce să mă distrez în continuare. Plină de înţelepciune şi scrisă cu umor, este ghidul ideal pentru femei ca să înţeleagă bărbaţii (cel puţin pe unii, că mai sunt şi excepţii). Cel mai tare este că am primit cartea dotată cu un semn de carte, numit „Fericitrometru” (sincer prefer denumirea de „Pulometru”), care poate fi folosit… sau care te face să zâmbeşti când deschizi cartea acolo unde ai rămas gândindu-te: „Ce-ar fi dacă…”!

2 thoughts on “„Tipul din filme nu există” de Bogdan Stoica

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.