„Prinţesa de hârtie” de Erin Watt – Seria „Familia Royal” vol.1

Erin Watt - Prinţesa de hârtieDupă atâţia ani în care am participat la târgurile de carte organizate în Bucureşti, mi-am dat seama anul trecut că procedam greşit ducându-mă cu o listă făcută de acasă ca să caut cărţile pe care vroiam să le citesc. Aşa că mi-am dat seama că la un târg de carte trebuie să te duci fără liste, doar cu inima deschisă, şi poţi găsi nişte cărţi bune doar uitându-te printre standuri. Aşa am descoperit „Prinţesa de hârtie”. Ajunsesem la Bookfest, la editura Trei şi tocmai ce scoseseră cartea asta. Şi aşa am ajuns cu ea acasă, mai mult din curiozitatea stârnită de noutate şi de povestea scrisă pe coperta din spate. Şi nu regret alegerea făcută. Mi-a plăcut atât de tare încât am citit-o doar în câteva ore (şi are 390 de pagini).

Romanul ne prezintă povestea Ellei Harper, care este adusă după moartea părinţilor ei în casa familiei Royal. Dacă ar fi să spun pe scurt ceva despre cartea asta aş putea zice că este povestea unei fete sărace, care intră într-o familie cu bani, dar împreună cu banii vin şi secretele. Aş putea să zic că este un roman despre adolescenţii tipici americani, plini de bani, dar cu vieţile lor complicate pe care şi le ascund în spatele banilor. Şi Ella intră în vieţile celor cinci băieţi ai familiei Royal şi încearcă să se integreze. Finalul este surprinzător şi nu abia aştept continuarea seriei. Cartea asta este atât de interesant alcătuită, încât am citit-o pe nerăsuflate în doar câteva ore. Şi nu sunt multe cărţi pe care să nu le pot lăsa din mână până nu le termin. Ella este un personaj atât de puternic şi bine construit încât, câteodată, mă întrebam ce fată ar reacţiona sau ar face lucrurile aşa cum le face ea. Deci mi-a plăcut povestea, mi-au plăcut personajele şi schimbările de situaţii, dar cel mai mult mi-a plăcut finalul, care m-a lăsat în suspans şi m-a făcut să vreau să citesc şi continuarea seriei.

Recomand cartea asta tuturor, de la fanii poveştii „Cenuşăreasa”, la cei ai seriei „Gossip Girl”, pentru că povestea asta este o îmbinare interesantă între cele două, celor cărora le place să citească o poveste incredibilă despre puterea banilor şi despre tipicii adolescenţi americani bogaţi şi celor care vor să citească o poveste despre supravieţuire şi trecerea de la sărăcie la lux şi bogăţie şi implicaţiile acesteia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.