„nymphette_dark99” de Cristina Nemerovschi

Cristina Nemerovschi - nymphette_dark99Ştiam de ceva vreme că diferenţele între generaţii sunt mari, copiii se emancipează mai repede şi nu mai e ca „pe vremea mea”, când încă mă jucam naiv cu păpuşile şi mai ştiu eu ce altceva pe afară la 13 ani, dar povestea din cartea asta este… nici nu ştiu cum aş putea să o descriu. Nu pot să o descriu pe scurt, nici măcar nu pot să zic exact ca mi-a plăcut… într-un fel bolnav îţi poate place cartea asta, dar nu pot să zic nici că mi-a plăcut, nici că m-a scandalizat. Aşa că cei care s-au săturat de cărţile pentru adulţi fără altceva pe fundal decât sex, aş zice să încerce cartea asta. Impresia generală este că, dacă am putut trece peste faptul că întâmplările sunt păţaniile unei fete de 13 ani, pot să zic că am râs la cartea asta şi până la urmă a fost cumva simpatică în ciudăţenia ei. Dar un pic cam prea mult sânge după gustul meu. Aşa că pot spune doar că mi-a plăcut şi nu prea. Imaginiţia mea a fugit în concediu după cartea asta :))

„nymphette_dark99” este porecla unei fete de 13 ani,Vicky, care are o viaţă pe care aş numi-o oricum numai nu plictisitoare. Adică nu pot zice că e interesantă, cumva fata asta îşi iroseşte copilăria făcând lucruri de adulţi. Din nou, poate doar sunt prejudecăţile mele, dar nu mi-ar plăcea să îmi găsesc fata de 13 ani dezbrăcată, pe covor, cu prietenul ei sub ea şi tipul să se ridice şi să vină cu o erecţie spre mine ca să dăm mâna şi să facem cunoştinţă, ca mai apoi să aud uşa de la intrare şi să dau de o scenă demnă de filmele porno, în care băiatul meu să fie peste o tipă răscrăcită în hol şi pe care să o pleznească peste cur cu o paletă de întors clătitele. Dar poate sunt eu din alt film… Acum să revin la carte. Puştoaica asta rămâne singură în mijlocul Braşovului şi încearcă să facă autostopul ca să ajungă în Bucureşti la majoratul iubitului ei. Şi de aici începe aventura. Vicky întâi se urcă într-un tir, apoi se întoarce cu un motociclist în Braşov, apoi o ia înapoi spre Bucuresti cu un alt tir, schimba mijlocul de transport la o benzinărie şi pleacă cu o vedetă, pentru ca, într-un final, să ajungă la Bucureşti cu un pocăit, care vorbeşte doar despre religie. Niciodată nu am crezut că o să am răbdarea să citesc o carte a cărei acţiuni să se petreacă pe parcursul unei singure zi, dar se pare că pot fi şi cărţi care descriu o zi din viaţa personajului fără a fi plictisitoare. Tot ce am aflat despre viaţa fetei ăsteia a fost din amintirile ei, pe care le depăna (Doamne cum sună cuvintele asta în contextul cărţii date!) în timp ce era în diferite situaţii. Tot din amintirile ei am aflat despre Întâmplarea (aşa e scrisă şi prin carte, cu literă mare) care a făcut-o să îşi schimbe viziunea asupra vieţii ei. Acum că mă gândesc mai bine, aş descrie cartea asta ca fiind o şaorma cu de toate: este un pic înspăimântătoare, are un pic de filozofie de viaţă, mult sânge, are descrise experienţe sexuale şi, cum tot zice Vicky, este şi „outrageous”. În concluzie, pot doar să spun că nu am idee cum să cataloghez o astfel de carte, dar nu îmi pare rău că am citit-o, ba chiar o să mă încumet într-o bună zi să citesc şi continuarea (da, are şi o continuare!).

Recomand cartea asta tuturor celor care vor să fie provocaţi cumva şi celor care le place să îşi bată capul citind o carte care poate fi numită oricum numai uşoară nu, celor cărora le plac cărţile în care erotismul se îmbină cu scene sângeroase, dar şi celor care pur şi simplu vor o carte care e micuţă, se citeşte repede (mie mi-a luat o veşnicie să o termin doar datorită lipsei de timp) şi are capitole scurte şi acţiunea te „prinde”. Iar cei care ar vrea să citească cartea asta sau au citit-o sunt rugaţi să revină cu păreri, deoarece sunt chiar curioasă cum o văd şi alţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.