„New York – Pasiuni ascunse” de Rodica Mijaiche

Rodica Mijaiche - Pasiuni ascunseDacă tot plouă afară, am zis că este momentul potrivit să citesc şi cartea asta s-a dovedit a fi perfectă din multe puncte de vedere. De când am văzut coperta, mi-am imaginat că trebuie să fie o carte gen „Fifty Shades” în varianta românească şi nu m-am înşelat întru totul. Este o carte care are toate ingredientele pentru a fi un succes: are o poveste puţin erotică, intrigi, secrete şi suspans cât cuprinde. Deşi după titlu ar putea părea încă un roman erotic de pe un raft ticsit dintr-o librărie, cartea asta surprinde într-un mod plăcut făcându-mă să o termin de citit foarte repede şi lăsându-mă să îmi doresc să citesc şi celelalte volume (din câte ştiu, nu a apărut decât acesta, iar cu precomandă se poate lua şi volumul doi, dar de celelalte am citit la sfârşitul cărţii).

Acţiunea cărţii se petrece (după cum ne zice şi titlul) la New York, unde Alyssa Martinez, o fată simplă şi destul de săracă, se îndrăgosteşte de Alexander Chase, un mare om de afaceri, fondatorul unei publicaţii de succes, care îi poartă numele şi bărbatul pe care îl doresc toate femeile, deşi ştiu că le foloseşte şi apoi le părăseşte. Şi dacă până acum totul sună cunoscut (şi sigur sună ca acelaşi scenariu din cărţile erotice cele mai cunoscute), lucrurile iau o întorsătură interesantă pentru că la sfârşitul fiecărui capitol am rămas surprinsă de câte un detaliu nou, un nou mister care apare, o chestie nouă care mă face să mă întreb: „Oare asta ce o mai fi?”. Şi cel mai tare mi s-a părut atunci când deja citisem două treimi din carte şi încă mai apăreau detalii noi. Suspansul creşte cu cât cartea se apropie de final şi trebuie să recunosc că nu mă aşteptam să fiu ţinută în suspans de cartea asta aşa. O altă parte care mi s-a părut interesantă este faptul că scenele erotice sunt puţine şi destul de pudic descrise, adică nu am găsit în cartea asta o descriere sexului dintre cele două personaje (care apropo nu se culcă decât o dată… şi trebuie să recunosc că m-au ţinut în suspans maxim cu chestia asta de când tot aşteptam să se întâmple) ca în cărţile Sylviei Day, nici pe departe.În cartea asta nimic nu este ceea ce pare şi d-asta zic că este o carte bună, interesantă şi care merită citită (şi recunosc asta cu toate că nu prea mă aşteptam să fie cine ştie ce de capul ei).

„New York – Pasiuni ascunse” este o carte grozavă, pe care o recomand tuturor celor care s-au săturat de literatura erotică cu care ne-am obişnuit deja, celor care preferă suspansul şi să stea cu sufletul la gură încercând să descopere ce este în spatele fiecărui personaj şi fiecărei situaţii neobişnuite şi celor care vor să citească o carte scrisă de o româncă, că din câte se pare ne descurcăm şi noi românii foarte bine să scriem cărţi de toate felurile şi pentru toate gusturile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.