„Iubeşte-mă sub fulgi de nea!” – Anne K.Joy

Anne K Joy - Iubeşte-mă sub fulgi de nea!

După ce am terminat de citit cele două cărţi cu poveşti de Crăciun pentru copii, am trecut la chestii mai serioase şi sincer abia aşteptam să mai citesc şi altceva. De obicei nu citesc acelaşi gen de cărţi una după alta ca să nu mă plictisesc, dar chiar am fost curioasă de cum am auzit de noile volume din seria de cărţi „Magia Crăciunului scrisă de Anne K.Joy. Anul trecut pe la sfârşitul lui noiembrie am auzit pentru prima dată de această autoare şi de cărţile ei, întâmplător pe reţelele de socializare. Şi, cum la fel ca şi anul acesta, eram în căutare de cărţi în tema sărbătorilor de iarnă, m-am hotărât să încerc şi această serie. Ei bine, primele cinci cărţi din serie mi-au plăcut foarte tare, aşa că anul acesta, când am aflat că a mai scris încă cinci cărţi de Crăciun le-am luat ca să le citesc. Şi cum şi anul trecut am avut o carte preferată din cele cinci (una care mi-a plăcut mai mult decât celelalte, „Cu dragoste, Moş Crăciun”), anul acesta preferata mea a fost chiar prima, cea despre care o să vă povestesc câte ceva astăzi, „Iubeşte-mă sub fulgi de nea!”. Deşi toate sunt scrise cam în acelaşi stil, această primă carte mi-a plăcut cel mai mult datorită personajului principal masculin, care iese în evidenţă, din punctul meu de vedere, dintre toate personajele masculine din toate cărţile prin atitudine, aşa că d-asta mi-a plăcut această carte.

„Iubeşte-mă sub fulgi de nea!” este povestea Sidoniei Toth, o fată care a moştenit afacerea părinţilor ei, Hanul Magic. Acţiunea începe în preajma sărbătorilor de iarnă, când hanul este plin de oaspeţi. Sidonia este foarte ocupată în această perioadă cu primirea oaspeţilor şi cazarea lor, cu pregătirile pentru Crăciun şi cu oferirea unor servicii ireproşabile tuturor celor care îi trec pragul. Însă în acest an, Nick Mills îi dă bătăi de cap, deoarece, prin relaţiile pe care le întreţine cu femei căsătorite şi nu numai, îi strică reputaţia hanului, care era cunoscut ca un loc decent. Mills este avocat în Marea Britanie şi ajunge în România pentru că îşi doreşte câteva săptămâni de relaxare şi distracţie. Însă Sidonia, care la început încerca să îl dea afară din han, ajunge să se îndrăgostească de el şi astfel, înainte ca Mills să plece înapoi în ţara lui, i se dăruieşte. Şi este nevoie doar de atât ca să îl facă să îşi amintească de ea până anul următor. Dar şi ea rămâne cu o amintire de la el în tot acest timp. Cumva finalul era previzibil, cel puţin din punctul meu de vedere, însă chiar am savurat cartea asta pagină cu pagină până la sfârşit. Tachinările continue dintre cei doi protagonişti sunt de-a dreptul delicioase şi era evident că vor sfârşi împreună, însă nu înainte de a ţine cititorii pe jar. Nu mai este nevoie să vă zic că cel mai mult şi mai mult mi-a plăcut la cartea asta de Nick Mills, bărbatul care ştia exact ce vrea şi cum să obţină totul, fără să facă promisiuni sau să se implice în orice fel de relaţii cu femeile pe care le cunoştea. El nu promitea dragoste, doar partide de sex de neuitat. Mi-au plăcut şi celelalte personaje, pentru că toate sunt bine construite, iar acţiunea m-a ţinut cu sufletul la gură până la ultima pagină. Deşi bănuiam cum se va termina cartea asta, totuşi nu mi-a părut rău că nu s-a terminat într-un mod în care să mă surprindă.

Recomand cartea aceasta romanticilor, pentru că este o frumoasă poveste de dragoste, celor care vor să citească cărţi cu tematică de Crăciun, pentru că acţiunea se petrece în perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi celor care au mai citit şi celelalte cărţi de Anne K.Joy, pentru că reuşeşte şi cu această carte să ne spună o poveste frumoasă şi plină de dragoste şi speranţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.