„(Im)perfectă” – Alexandra Maja

      Niciun comentariu la „(Im)perfectă” – Alexandra Maja
Alexandra Maja - (im)perfectă
Alexandra Maja – (Im)perfectă

Anul trecut, la Târgul de Carte Gaudeamus, mă plimbam printre standuri, aşa cum obişnuiesc să fac de fiecare dată, ca să descopăr cărţi, edituri şi oameni noi. Şi aşa am ajuns să le cunosc pe fetele de la Heyday Books. Am simţit imediat o conexiune aparte, am stat la poveşti, ne-am cunoscut mai bine, am făcut o mulţime de poze standului şi cărţilor lor şi, bineînţeles, am luat acasă câteva dintre ele (deşi trebuie să recunosc că aş fi cumpărat toate cărţile, aşa de curioasă am fost după poveştile pe care le-am auzit despre ele şi autorii lor). Ba chiar am făcut poze cu unul din autorii publicaţi la această editură, totul a fost super şi amintirile frumoase de atunci vor merge cu mine mereu. Cartea pe care am ales-o eu, după titlu (trebuie să recunosc) a fost „(Im)perfectă”, pentru că uneori aşa mă simt şi eu, aşa că mi-a stârnit curiozitatea. Şi nu m-am putut abţine prea mult timp, aşa că în februarie am citit această carte, pe care am îndrăgit-o imediat. Cartea aceasta este specială din multe puncte de vedere, dar mai ales mi-a plăcut stilul autoarei de a scrie (sper chiar cândva să o cunosc şi personal ca să îi adresez câteva întrebări). Dacă de obicei citesc foarte repede cărţile care îmi plac, de aceasta am vrut să mă bucur pe îndelete, aşa că mi-a luat câteva zile să o citesc, dar numai pentru că am vrut să o savurez. Şi m-am bucurat de fiecare pagină, devenind astfel una dintre cărţile mele preferate.

„(Im)perfectă” este povestea Elianei, o femeie care toată viaţa s-a străduit să fie perfectă pentru cei din jur. După moartea bunicii, ea trebuie să se mute cu mama ei, aşa că se străduieşte să fie fiica perfectă, eleva perfectă şi să facă în aşa fel încât să nu supere pe nimeni. Apoi creşte, se căsătoreşte şi alcătuieşte o familie frumoasă alături de soţul ei şi copiii lor. Totul pare perfect, toţi o admiră pentru cât de organizată este, cât de răbdătoare şi bună mamă pentru copiii ei şi ce soţie perfectă. Dar nimeni nu realizează că toată această perfecţiune este un chin pentru ea, dar nu îşi permite să cedeze şi să renunţe. Apoi, într-o zi, îi scrie o scrisoare de adio soţului şi dispare. Soţul, mama şi prietena ei cea mai bună încearcă să o găsească. Iar noi cititorii, în paralel cu această căutare, aflăm în cele mai intime detalii cum era, de fapt, viaţa Elianei, dincolo de perfecţiunea de la suprafaţă. Aflăm că, dincolo de orice, Eliana este un om cu nevoi şi dorinţe, o femeie complexă, neînţeleasă şi la fel de imperfectă ca oricare al om din lumea aceasta. Chiar nu vreau să vă povestesc mai mult, în primul rând pentru că aş vrea să citiţi toţi cartea aceasta şi nici nu o să vă dezvălui cum se termină povestea, dacă o găsesc sau nu pe Eliana, dar tot ce vă voi spune este că a fost un final neaşteptat, care m-a surprins în cel mai bun mod posibil şi care mi-a plăcut la nebunie. Perfecţiunea este ceva la care tindem cu toţii, este un subiect foarte amplu, un concept diferit pentru fiecare om, iar această carte se învârte exact în jurul acestui subiect. Am îndrăgit-o pe Eliana de la prima pagină, am trăit alături de ea presiunea unei vieţi aparent perfecte şi am fost extrem de curioasă ce se petrece cu adevărat în sufletul ei. Dar vă las şi pe voi să descoperiţi ce alte mistere mai ascunde cartea aceasta pe care v-o recomand din suflet!

Recomand această carte celor care vor să citească o frumoasă poveste despre cunoaşterea de sine, despre perfecţiune şi diferenţa dintre aparenţă şi esenţă, celor care vor să citească un roman despre familie şi dramele ascunse de ochii lumii, care marchează personajele, dar şi celor care vor o lectură superbă, cu un final neaşteptat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.