„Girl Online” – Zoe Sugg

      Niciun comentariu la „Girl Online” – Zoe Sugg
Zoe Sugg - Girl Online
Zoe Sugg – Girl Online

Mereu am fost curioasă să văd despre ce scriu alţi bloggeri şi îi urmăresc pe mulţi dintre aceştia, ba chiar şi vloggeri, mai mult ca să mă bucur că avem o comunitate atât de mare şi minunată decât să încerc să fac precum face x sau y ca să strângă mai mulţi urmăritori sau cititori. Când am scris primul articol aici pe blog, nu m-am imaginat niciodată că voi face mai mult decât să inspir pe unii dintre elevii mei să citească ceva, orice. Nu am susţinut niciodată că mă pricep foarte bine la asta, însă cu siguranţă că nu voi renunţa atâta timp cât primesc mesaje de încurajare, oameni care mă urmăresc şi îmi cer sugestii şi cât timp simt că pot ajuta pe cineva. Dar v-am vorbit destul despre mine şi cred că e momentul să revin la cartea despre care vreau să vă povestesc astăzi. Când am citit prima pagină a cărţii „Girl Online” mi-am dat seama imediat că o să îmi placă, dar am amânat puţin momentul citirii acesteia. În primul rând am văzut-o în raftul unei librării, am deschis-o la prima pagină, mi-a plăcut, dar nu mi-am luat-o atunci. După câteva luni, mi-am adus aminte de ea, aşa că am pus-o pe lista de dorinţe pentru ziua mea (pentru că ce altceva şi-ar putea dori un blogger de carte de ziua ei, decât, evident, mai multe cărţi) şi un amic mi-a dăruit-o cu această ocazie. Dar a trecut foarte mult timp (cred că vreo 4 ani) de când tot era prin biblioteca mea şi iată că în aprilie anul acesta am zis că e momentul să mă ocup şi de ea şi nu am regretat deloc nici decizia de a o avea, nici timpul petrecut în timp ce am citit-o.

Penny, o adolescentă tipică, a început să scrie sub numele de „Girl Online” pe blog despre problemele cu care se confruntă zi de zi, despre băieţii pe care îi place şi dramele care ies din asta, despre prietenie şi mai ales despre prietenele ei care o trădează, despre familia ei neobişnuită şi, nu în ultimul rând, despre atacurile de panică care au început să o chinuie. Penny a suferit împreună cu familia sa un accident şi, de atunci, ea a început să aibă atacuri de panică. Şi de fiecare dată când scrie despre tot ceea ce simte şi prin ceea ce trece, cititorii par să o sprijine şi să îi trimită mesaje încurajatoare. Deşi nu era deloc populară la şcoală, ea are un prieten gay care o sprijină necondiţionat, care este ca un frate pentru ea: Elliot. Acesta ştia că ea este „Girl Online” şi era alături de ea indiferent de ce se petrecea. Însă într-o zi, mama ei primeşte o ofertă de muncă în New York, unde trebuie să organizeze o nuntă în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru nişte oameni foarte bogaţi. Aşa că Penny, familia ei şi Elliot pleacă cu toţii să îşi petreacă Crăciunul acolo. Într-o zi, în timp ce se afla în restaurantul unde urma să aibă loc nunta, Penny îl întâlneşte pe Noah, un american drăguţ de care aceasta se îndrăgosteşte şi scrie despre această poveste pe blog. Dar când se întoarce acasă, nimic nu mai este ca înainte. Descoperă că, de fapt, Noah avea un secret, iar de îndată ce lumea află de relaţia ei cu el, îşi pierde anonimatul, prietenii şi totul în jurul ei se destramă. Nu vreau să spun prea multe detalii, pentru că poate că unii dintre voi veţi vrea să mai descoperiţi şi singuri ce ascunde această carte, însă voi spune că la final, totul se termină cam cum mă aşteptam, chestie care, în mod surprinzător, nu m-a deranjat deloc de această dată. Am adorat să citesc cartea asta, cu capitolele care se îmbinau cu articole scrise de Penny pe blog, mi-au plăcut şi personajele, felul curajos în care Penny s-a luptat cu atacurile ei de panică. Dar cel mai mult mi-a plăcut prietenia dintre ea şi Elliot, pentru că mi-aş dori şi eu să am pe cineva aşa ca el aproape. Şi ca să vă daţi seama cât de mult mi-a plăcut această carte, pot să vă spun doar că imediat ce am terminat de citit şi ultima pagină, am şi intrat pe net şi mi-am comandat şi celelalte două volume, pe care abia aştept să le citesc.

Recomand cartea aceasta tuturor adolescenţilor, deoarece este o poveste care vorbeşte despre dragoste, prietenie, suferinţă, invidie şi toate problemele cu care se pot confrunta aceştia, celor care vor să citească o poveste drăguţă despre lumea online, cu bune şi cu rele, dar şi celor care vor să afle despre cum oricine poate greşi la un moment dat şi toată lumea să îi fie dată peste cap.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.