„Planul ascuns al destinului” – Hanna Lee

Hanna Lee - Planul ascuns al destinului
Hanna Lee – Planul ascuns al destinului

Astăzi o să vă vorbesc despre încă o carte semnată Hanna Lee, pe care am citit-o încercând să îmi limpezesc gândurile şi să mă relaxez puţin. Nu ştiu dacă v-am mai spus, dar anumite lecturi mă obosesc teribil. Sunt cărţile acelea care încep plictisitor şi care continuă aşa până aproape de final, când se întâmplă ceva spectaculos, dar nu îndeajuns încât să consider că a meritat timpul petrecut citind acea carte. Iar altele pur şi simplu nu le înţeleg. Dar cărţile Hannei Lee mi-au oferit o gură de aer, o pauză mult aşteptată şi m-am relaxat teribil citindu-le. Însă după trei cărţi consecutive, am ajuns să fiu pretenţioasă. În primul rând am adorat „Alegerea potrivită” şi cred că este cartea mea preferată dintre cele ale autoarei (cel puţin din cele citite până acum), în timp ce „Jocul” a fost drăguţ, interesant, dar nu la fel de spectaculos, iar aceasta, „Planul ascuns al destinului” mi s-a părut destul de drăguţă, dar nu grozavă. Am citit-o cu plăcere şi curiozitate, dar probabil că am căzut iar în capcana de a citi prea multe cărţi de acelaşi fel la rând şi deja nu mă mai prea surprind. Astfel că, în afară de faptul că nu a fost o lectură deloc complicată şi mi-a plăcut să mă bucur de toate cărţile Hannei Lee de prin bibliotecă, nu am rămas cu o amintire mult prea vie a acestei cărţi.

Diana este o fată extraordinară, care îşi canalizează tot talentul în domeniul designului vestimentar. Ea creează rochii unice, pentru ocazii speciale şi multe altele, iar clientele ei mereu revin, recunoscându-i talentul. Însă viaţa ei sentimentală cam scârţâie, deşi de află într-o relaţie stabilă. Din afară, duce o viaţă perfectă, însă ceva tot nu este în regulă. Atunci când problemele ei de sănătate încep să se agraveze, ea se hotărăşte să se ducă la un doctor şi să afle ce este cu ea, însă singurul lucru pe care îl află este că e perfect sănătoasă, aparent fără nicio problemă fizică, ci una psihologică. Corpul ei încearcă să îi transmită că face ceva greşit, însă nu îşi poate da seama ce anume. Asta până când îl reîntâlneşte pe prietenul ei din copilărie, Victor. El a iubit-o în secret dintotdeauna, însă cei doi nu au fost niciodată împreună. S-au mai întâlnit la diverse evenimente, au vorbit, s-au înţeles de minune, însă, de fiecare dată, au plecat de la respectivele petrecei cu persoanele cu care au venit. Cumva destinul îi tot aducea împreună, dar ei nu înţelegeau asta. După un timp de la înmormântarea tatălui Dianei, tatăl lui Victor, care era prieten foarte bun cu decedatul, a propus fiilor săi, Victor şi Mihnea, să o ajute pe Diana şi pe fratele acesta într-un fel în care cei doi nu ar respinge ajutorul, păstrând astfel prietenia dintre familii. Victor, care a iubit-o mereu în secret pe Diana, s-a oferit să fie el ajutorul ei. Şi aşa cei doi s-au apropiat din nou şi au redescoperit atracţia pe care mereu au încercat să o ascundă. Nu am de gând să vă spun şi cum se termină toată povestea asta, deoarece aş strica jumătate din farmecul ei şi chiar sunt curioasă câţi dintre voi o sa adore această poveste de dragoste. Din punctul meu de vedere, cartea asta are şi puncte bune şi puncte slabe. Dintre cele slabe aş putea enumera legătura dintre sănătatea Dianei şi viaţa ei sentimentală. Cred cu tărie că din dragoste poţi suferi în multe feluri, chiar şi fizic, însă să te îmbolnăveşti şi să nu ştii de ce, mi se pare puţin exagerat. În rest, povestea este drăguţă, ador poveştile de dragoste care rezistă peste ani, aşteptând doar să se reaprindă, iar personajele sunt încântătoare. În general, mi-a plăcut această carte, însă nu la fel de mult ca celelalte semnate de aceeaşi autoare.

Recomand această carte iubitorilor de poveşti de dragoste, pentru că este grozavă, visătorilor, care cred că dragostea nu moare, indiferent de distanţă şi timp, dar şi celor care vor să se relaxeze cu o carte drăguţă şi plină de lucruri neaşteptate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.