Am revenit după această scurtă pauză, în care am citit şi m-am bucurat de vremea de afară (ador zăpada, chiar dacă este în martie) şi de abia aşteptam să vă povestesc despre cartea „Jocul”. Dacă, în general, se zice să nu judeci o carte după copertă, ei bine, eu nu m-am putut abiţine şi am ales să îmi cumpăr cartea asta fix datorită desenului de pe copertă. Ador să vă cărţile şi să citesc prima pagină, însă chestia asta cu cititul primei pagini a devenit din ce în ce mai greu zilele astea când, trebuie să recunosc, am comandat majoritatea cărţilor online, decât să mă duc fizic după ele în librărie. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care sufăr că nu se mai ţin târgurile de carte fizic, ci toate au trecut în online, iar aşa este greu de spus ce carte a mai apărut. Ador târgurile de carte pentru varietatea de cărţi şi alte obiecte pe care le oferă şi de asemenea interacţiunea cu oamenii, autori şi cititori deopotrivă. Însă cum acest lucru nu mai este posibil zilele astea, reuşesc să comand cărţi doar online. Aşa am văzut coperta acestei cărţi şi mi-am zis că trebuie să o am. Această carte mică are o poveste cum am mai întâlnit şi prin alte cărţi, însă a fost uşor de citit şi am reuşit să o termin într-o zi, chestie care mi-a plăcut la ea. Pe de altă parte, nu pot să zic că e mare lucru cartea asta, altceva decât o lectură uşoară despre dragoste, sex şi jocurile pentru putere dintre două persoane de sex opus. Cam asta găsim în ultima vreme destul de des prin cărţile 18+, aşa că pot spune că a fost doar o lectură plăcută de o zi.
„Jocul” este povestea a cinci colegi, deştepţi, frumoşi şi bogaţi, genul acela de persoane pe care toţi ceilalţi şi i-ar dori ca iubiţi, prieteni şi colegi, însă care se simt perfect în gaşca lor. În facultate fuseseră cei mai buni, iar acum lucrau împreună în acelaşi departament al unei firme deţinute de familia unuia dintre ei. În cadrul unei discuţii, Lara, una dintre fete, declară că ea nu crede în dragoste, ci în relaţii mature unde există totuşi afecţiune. Auzind acestea, Andrew lansează o provocare: timp de şase zile, la fiecare 24 de ore unul dintre ei va fi sclavul celuilalt, făcând tot ce i se cere, iar dacă nu îndeplineşte cerinţele, poate fi pedepsit de celălalt aşa cum consideră. Cel care rezistă până la finalul celor 6 zile, va primi maşina celuilalt. Lara şi Andrew fac această înţelegere de faţă cu prietenii lor, avându-i pe aceştia ca martori. Însă la un moment dat, această poveste devine plină de erotism, Andrew testându-i limitele Larei, încercând să o facă să renunţe complet la control. Dar în spatele acestui joc, se ascunde mai mult decât dorinţa lui Andrew de a câştiga pariul. La început, când am văzut câte personaje apar în cartea asta m-am gândit că numai descrierea lor va umple paginile cărţii, iar eu nu suport cărţile cu multe personaje pentru că mereu le încurc, uit care ce face şi cine este şi apoi mă enervez şi renunţ să mai citesc, însă cartea asta, deşi are la început descrişi cei cinci prieteni, apoi o lasă mai moale cu personajele şi numele şi în centrul acţiunii rămân Lara şi Andrew. Ideea de renunţare la control între doi oameni, deşi pare interesantă, dovedeşte nişte caractere sexuale care nu mi se par tocmai normale, adică eu una nu m-aş adresa în vecii vecilor unui partener cu „stăpâne”, însă unora li se pare acest lucru interesant, aşa că nu a fost surprinzător pentru mine să găsesc exprimări de acest gen prin carte. În altă ordine de idei, aş fi numit cartea aceasta „Provocarea”, nu „Jocul”, pentru că deşi este vorba de un fel de joc între prieteni, mai importantă este provocarea lansată, având la final şi un premiu, pentru cel care rezistă. Oricum ar fi, cartea aceasta este foarte uşor de citit, iar finalul este destul de uşor de intuit dacă aţi mai citit cărţi de genul acesta vreodată.
Recomand cartea aceasta celor care vor să mai descopere încă o poveste 18+, plină de erotism, celor care consideră că jocurile şi provocările fac viaţa mai interesantă, dar şi celor care doresc să cunoască nişte personaje aşa cum găsim numai în cărţi sau în filme, genul acela de oameni care au totul, însă asta nu înseamnă neapărat că sunt şi fericiţi.