„Impecabil” – Sara Shepard

      Niciun comentariu la „Impecabil” – Sara Shepard
Sarah Shepard - Micuţele mincinoase - vol.2 Impecabil
Sarah Shepard – Micuţele mincinoase – vol.2 Impecabil

Iată că m-am întors ca să vă povestesc despre seria „Micuţele mincinoase”, pe care am început-o cândva anul trecut şi sincer nu m-a dat pe spate aşa cum mă aşteptam. Când v-am povestit despre primul volum v-am zis că toată povestea asta seamănă foarte mult cu „Gossip Girl”, ei bine, nici acest al doilea volum nu ma făcut să îmi schimb părerea, fiind tot timpul atentă să mă prind cine ar putea fi A., la fel cum m-am concentrat să îmi dau seama cine este Gossip Girl. Până într-un anumit punct, toată chestia asta este interesantă, dar câteodată mă întreb ce naiba caut eu să citesc aşa ceva. Şi ca să fie şi mai complicată toată povestea asta, mai sunt şi patru volume în total care alcătuiesc această serie. Cred că una dintre chestiile care mă definesc ca cititoare este şi faptul că nu abandonez în totalitate o serie şi mereu mă întorc să o termin, chiar dacă mă enervează sau pur şi simplu nu îmi place. Nu pot să zic că asta este un lucru rău neapărat, dar nici foarte plăcut nu este atunci când simt că seria respectivă nu se mai termină. Din acest motiv, ca să termin o dată cu seria asta şi să pot da uitării toată tărăşenia, zilele acestea o să tot revin să vă povestesc şi despre celelalte volume.

Începutul acestui al doilea volum ni-l prezintă pe Toby, fratele lui Jenna Cavanaugh, fata care a rămas oarbă din cauza micuţelor mincinoase. Toby nu a fost niciodată un băiat popular şi nimeni nu i-a simţit lipsa atunci când a trebuit să plece din Rosewood, în urma accidentului care a orbit-o pe sora lui vitregă. Toţi l-au considerat vinovat, însă Ali ştia adevărul şi l-a şantajat pe acesta să îşi asume vina pentru tot. Dar iată că Toby se întoarce acasă şi pare un băiat bun, apărând-o pe Emily de Ben, care o tot şicana în legătură cu faptul că ea are o relaţie cu Maya. A. continuă să le trimită mesaje celor patru prietene, ameninţându-le că le va dezvălui secretele dacă nu fac exact ce zice ea. Hanna îşi reîntâlneşte tatăl, pe care reuşeşte să îl dezamăgească şi mai tare, pentru că încearcă să afle cine umbă cu Sean, fostul ei iubit. De fapt, Sean umblă după Aria, chestie care o răneşte foarte tare pe Hanna. Între timp şi Aria are parte de drama ei. Mama sa află de la A. că soţul ei are o aventură şi astfel s-ar putea ca cei doi să divorţeze. Pe de altă parte, Melisa, sora lui Spencer, îl vede pe Wren, iubitul ei, sărutându-se cu sora ei şi de aici iese un scandal imens, din care Spencer iese pedepsită. Iar cireaşa de pe tort este faptul că Toby moare în final şi, deşi pare o crimă, totul indică la o sinucidere. Având în vedere tot ce se petrece în acest volum şi chiar dacă aveam câteva bănuieli despre cine ar putea fi A., până la final am rămas în pană de suspecţi. Chiar am fost atentă la detalii, am citit cu grijă fiecare capitol, iar la final tot nu am aflat cine poate fi A. Chestia asta este puţin intrigantă şi probabil că ar putea fi considerată un motiv bun să spun că această serie chiar merită citită, însă lucrurile nu mi s-au părut chiar atât de interesante. Ce mă enervează cel mai tare este că, din moment ce am terminat toată seria, mi se amestecă în minte diverse fragmente din diverse volume şi nu mai ştiu exact care de unde este. Dar ajungem noi şi la sfârşit până la urmă.

Recomand cartea aceasta celor care sunt curioşi să descopere cine mai poate fi suspectat de moartea lui Ali, celor care vor să vadă ce secrete mai ies la iveală despre micuţele mincinoase, dar şi celor care încă mai au răbdare cu seria asta, deşi probabil că până la urmă majoritatea vă veţi plictisi cu siguranţă de povestea fetelor din Rosewood.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.