„French Kissing în New York” – Anne – Sophie Jounhanneau

Anne-Sophie Jouhanneau - French kissing in New York
Anne-Sophie Jouhanneau – French kissing in New York

Astăzi vă voi vorbi despre una dintre cărţile care m-au însoţit în vacanţa de vară care tocmai a trecut. Deşi a venit toamna, îmi aduc aminte cu drag de soare, de nisip şi de mare şi mi-e tare dor de ele. Aşa că îmi place că măcar mai câteva cărţi cu şi despre vară despre care vă voi scrie zilele astea. Când mi-am luat această carte nu ştiam exact la ce să mă aştept, în fară de evidenta poveste de dragoste pe care ne-o sugerează şi titlul. Dar îmi doresc foarte tare să călătoresc prin locuri noi şi prin intermediul cărţilor, aşa că mi s-a părut interesant să citesc o carte a cărei acţiune se petrece în New York. Acesta este şi unul dintre milioanele de motive pentru care am şi citit această carte atât de repede şi nu a rămas o perioadă mai lungă de timp pe la mine prin bibliotecă, aşa cum se întâmplă de obicei cu cărţile noi pe care mi le iau. După cum v-am mai spus, aleg cărţile pe care urmează să le citesc în funcţie de dispoziţia mea sau de genul de carte pe care aş vrea să îl citesc. Cartea aceasta a fost o lectură drăguţă, cunoşteam deja stilul autoarei, deoarece am mai citit o carte scrisă de ea, dar, în general, nu pot să zic că a fost o carte bună şi sincer mă aşteptam la mai mult de la ea.

Margot este o tânără visătoare, dar şi extrem de ambiţioasă. Ea visează să ajungă la New York din mai multe motive, printre care acela de a fi împreună cu băiatul de care s-a îndrăgostit într-o superbă noapte de vară, în Franţa, şi cu care şi-a dat întâlnire fix peste un an, într-un loc cunoscut din New York. Celălalt vis al ei era să se mute definitiv în New York, împreună cu tatăl ei, să îşi găsească un job de bucătar la un restaurant cunoscut şi, până la urmă, să îşi înfiinţeze propria afacere, la fel cum mama ei are restaurantul ei în Franţa. Astfel, îşi termină studiile şi porneşte în căutarea aventurii şi dragostei. Iniţial locuieşte cu tatăl ei, care o sprijină şi o iubeşte, încearcă să îşi găsească un job, ba chiar şi reuşeşte, însă nimic nu e uşor pentru ea. În primul rând, la job trebuie să plece de jos, spălând vase şi este umilită de unii dintre colegii ei. Apoi, nu reuşeşte să se întâlnească din nou cu băiatul pe care l-a cunoscut cu un an în urmă în Franţa, pentru că acesta nu apare la ora şi locul stabilit de comun acord. Dar asta nu înseamnă că Margot se va da bătută. Ea continuă să îl caute, sperând măcar să obţină o explicaţie rezonabilă a motivului pentru care el nu a apărut. Între timp, se adaptează la noua sa viaţă, la experienţa de a fi şi altceva decât bucătar, învăţând câte ceva nou în fiecare zi. Ce se petrece mai departe? Asta veţi afla voi singuri, dacă veţi alege să citiţi cartea asta. Mie mi s-au părut simpatice personajele, îmi imaginam că ceva se va întâmpla şi că lucrurile nu vor decurge aşa cum s-a aşteptat fata, dar am fost curioasă cum se va termina totul. După cum am spus şi mai sus, nu a fost una dintre cele mai bune cărţi citite de mine vara asta, dar a fost o lectură drăguţă pentru vară.

Recomand cartea aceasta celor care îşi urmează visele, indiferent unde îi duc, celor care vor să citească o poveste despre maturizare şi diferenţele dintre aşteptări şi realitate, dar şi o poveste simpatică şi o lectură uşoară de vară pentru oricine vrea să se relaxeze vara viitoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.